אגרון
|
 |
דילוג על הארוחה הראשונה של היום, ארוחת הבוקר, עשוי להזיק למערכת החיסון מכיוון שהגוף יתקשה להדוף זיהום, כך גילה המחקר. תוצאות מחקר זה עשויות להוביל להבנה מעמיקה יותר של ההשפעות ארוכות הטווח של הרגלי צום כרוניים. החוקרים רצו להבין טוב יותר כיצד תקופות זמן ממושכות, בין אם 4 שעות או 24 שעות, של צום ישפיעו על מערכת החיסון.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
.JPG) |
על מנת להבין איך משפיע שינוי תזונתי על מצבו הבריאותו של האדם ד"ר פורמן חושף בפני הקוראים מספר מנגנונים המובילים למחלות ואת הדרכים לרפא אותן. ראשית, הוא מסביר את חולייו של התפריט המודרני, העשיר במזונות מן החי ובשומנים. הוא משווה הארעות של מחלות שונות בקרב אוכלוסויות החשופות לתזונה מערבית ובקרב אוכלסיות שמזונן מבוסס על בעיקר על מזון מן הצומח ומזון בלתי מעובד. חשיבות הצום הרפואי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
בגופנו יש שני הורמוני תיאבון: גרלין (Ghrelin) שמודיע - אני חייב לאכול, ולפטין ((Leptin שמודיע - אני שבע. גרלין הוא פטפטן. הוא שולח הודעות למוח לרצות אוכל בערך כל חצי שעה. כשאתם רעבים או מחליטים לאכול פחות, הוא שולח הודעות רעב למוח לעיתים קרובות יותר ובעוצמה רבה יותר. לבסוף, המוח "קורס" תחת הלחץ - וחפיסת השוקולד נעלמת.לפטין, לעומתו, שולח למוח הודעות של "אני מלא, אני שבע.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
במחקר המתפרסם בכתב העת "Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition", מעריכים חוקרים מבתי החולים וולפסון (בחולון) ושערי צדק (בירושלים) כי אחד המקורות להפרעה הוא האכלה אקטיבית של התינוק, האופיינית בייחוד להורים לפגים ולתינוקות הממוקמים באחוזוני הגדילה הנמוכים. בהאכלה אקטיבית, ההורים מאלצים את הילד לאכול כל שלוש שעות ולסיים את כל תוכן הבקבוק או הצלחת.
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
 |
אחרי שהמון תשומת לב הופנתה אל הפעילות הגופנית, במיוחד להרזייה, התחלנו להבין שגם למזון תפקיד מוביל בבריאותנו. זה לא מפליא לפיכך שבין סיכומי השנה שחלפה, נמצאה החדשה הבאה במדור WELL שבניו-יורק טיימס, כחדשה שנקראה השנה הכי הרבה - 11 המזונות הטובים שאתם לא אוכלים. ד"ר דינה ראלט ממליצה על כולם והוסיפה עוד אחד. מי שהכין את רשימת ה- 11 הוא ד"ר באודן, מחבר הספר - 150 מזונות הארץ הבריאים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
נשים מתקשות לסרב למאכלים האהובים עליהן, יותר מגברים. כך עולה ממחקר שהתפרסם באחרונה. במחקר שעשו ג'ין-ג'ק וואנג, העומד בראש המעבדה הלאומית ברוקהייוון, ועמיתיו, הם ניסו לברר מדוע אנשים מסוימים מפריזים באכילה, ואחרים לא. הם הופתעו לגלות הבדלים בתגובות המוח של נשים ושל גברים, בכל הנוגע לשליטה עצמית על האכילה. הגילוי עשוי להסביר מדוע שיעור ההשמנה בקרב נשים גבוה יותר מאשר בקרב גברים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
למזון יש השפעה ישירה על איכות השינה שלנו: מה צריך לאכול בשביל להירדם בקלות וממה כדאי להימנע? אכילת ארוחות לילה קטנות, עשירות יחסית בפחמימות עם כמות חלבון מתונה, יתרמו לשינה טובה. למשל: כריך עם חצי חביתה וכף גבינה, חצי פיתה עם טחינה, דייסת שיבולת שועל/גרנולה או דגנים אחרים עם חלב או יוגורט. עוד מזונות המעודדים שינה הם: עוגת תפוחים וכדור גלידה לייט, דגנים מלאים עם חלב וכריך עם חמאת בוטנים.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|