ד"ר איתי גל
"קח פרי ותהיה לי בריא" זו כבר לא סתם סיסמה: מחקר ענק מגלה כי אכילת פרי אחד ליום לפחות מפחיתה את הסיכון ללקות בהתקפי לב ושבץ מוחי בשיעור של 40%. המחקר, שנערך על ידי מדעני אוניברסיטת אוקספורד, הוצג השבוע בכנס האיגוד האירופי לקרדיולוגיה שנערך בברצלונה.
מחקרים קודמים כבר הראו את היתרונות שבתזונה עשירה בפירות, ובעיקר בירקות, בין היתר בזכות הסיבים התזונתיים, הויטמינים והאנטי אוקסידנטים המצויים בפרי האדמה. במחקר החדש בו לקחו חלק יותר מחצי מיליון איש מסין, ונבדקה ההשפעה של התזונה על אורח החיים ועל הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם במשך שבע שנים.
לחץ הדם הושפע מהפירות
הנבדקים חולקו לאלה אשר כלל לא צרכו פירות, אלא שצרכו פירות שלוש פעמים בשבוע, קבוצה נוספת שצרכה פירות ארבע עד שש פעמים בשבוע ואלה שאכלו פרי מדי יום. כ-18% מהמשתתפים דיווחו כי הם צורכים פירות מדי יום, ואילו 6% נמנעו מאכילת פירות.
הממצאים הראו כי בהשוואה לאלה שלא צרכו כלל פירות, הרי שאכילתם מדי יום הפחיתה את הסיכון למחלות לב וכלי דם בשיעור של 25% עד 40%. ככל שמינון הפירות ביום עלה, כך צנח בהתאם הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם. עוד התגלה מהתוצאות כי גם לחץ הדם הושפע מאכילת הפירות: אלה שצרכו פרי מדי יום, היו בעלי לחץ דם נמוך ב-4.1 מילימטר כספית, בהשוואה לאלה שלא צרכו פירות כלל.
במחקר נפרד בדקו החוקרים את הקשר בין צריכת פירות ושיעור תמותה בלמעלה מ-61 אלף חולים הסובלים ממחלות לב וכלי דם או מלחץ דם גבוה. הנתונים הראו כי צריכת פירות יומית הפחיתה את סיכון התמותה הכולל עד 32%, את הסיכון למוות ממחלת לב חסימתית ב-27% ומשבץ ב-20%.
למאמר המלא של איתי גל באתר YNET
מחקר ענק: פרי אחד בלבד ליום מונע התקפי לב