מאיה נבון
עד כה המליצו החוקרים פה אחד על שנת לילה של שבע עד תשע שעות, אך מחקרים עדכניים מוכיחים כי משך השינה האידיאלי צריך להיות קרוב יותר לשבע שעות. שינה ממושכת עשויה להיות קשורה בסוכרת ובמחלות לב, ואילו חסך בשינה עלול לפגוע בביצועים הקוגניטיביים שלנו
כמה מחקרים שעסקו בשינה גילו כי המספר האופטימלי עומד על שבע שעות שינה - ולא שמונה, כפי שחשבו עד כה - בכל הקשור בבריאות, ביכולת קוגניטיבית ועוד.
מחקרים אחרים מוכיחים כי ויתור על שנת לילה מלאה, אפילו ב-20 דקות בלבד, משפיע על ביצועי הזיכרון שלנו ביום המחרת. ולעומת זאת, גם שינה רבה מדי קשורה בבעיות בריאות כמו סוכרת, השמנה ומחלות לב וכלי דם ובשיעור תמותה גבוה יותר.
שינה ממושכת - מסוכנת
"שיעור התמותה הנמוך ביותר נצפה אצל אנשים הישנים שבע שעות בלילה", אומר פרופ' שון יאנגשטט מאוניברסיטת אריזונה שבארצות הברית, החוקר את השפעותיה של שנת יתר. "דווקא שמונה שעות שינה ויותר מכך הוכחו כקשורות לסכנה בריאותית".
לכתבה המלאה של מאיה נבון באתר YNET