האם המערכת הרפואית תוכל להתגבר על העמידות הגוברת של חיידקים לאנטיביוטיקה? לפי ראיות חדשות, צמצום השימוש בתרופות אנטיביוטיות יוביל לירידה בעמידות החיידקיםץ החיידקים מסוגלים להעביר לצאצאים את הגנים הדרושים ליצירת מנגנון העמידות. הגנים האלה יכולים לעבור אפילו לחיידקים אחרים השוהים בסביבתם. לכן ברור מדוע שימוש נרחב באנטיביוטיקה גורם ליצירת זנים עמידים.
המשך...
כל ה"ביג מק" ושאר המזונות המעובדים שאנשים בעולם המפותח צורכים יכולים להסביר מדוע הם יותר רגישים לאלרגיות, תסמונות אוטואימוניות ומחלות מעי דלקתיות לעומת תושבי החברות האגרריות (חקלאיות).
מחקר חדש מצביע על כך שלאנשים אשר חיים באפריקה הכפרית יש תערובת בריאה יותר של מיקרובים במערכת העיכול שלהם מאשר לעמיתיהם המערביים, תערובת אשר ככל הנראה מגינה עליהם ממחלות מעי.
המשך...
חוקרים מהאוניברסיטה העברית פיתחו שיטות חדשות למלחמה בחיידקים העמידים לאנטיביוטיקה. החוקרים גילו שלמשך פרק זמן קצר לאחר שהחיידקים נחשפים למקור מזון חדש, הם מחדשים את חילוף החומרים שלהם. החוקרים ניצלו מסגרת זמן זו וחשפו את החיידקים לאנטיביוטיקה, מה שהפחית משמעותית את מספר החיידקים ה"רדומים" שהצליחו לשרוד. "תוצאות אלו יכולות להוביל לפיתוח טיפולים חדשניים באמצעות פאג'ים למלחמה בזיהומים שמתמידים למרות טיפולי אנטיביוטיקה".
המשך...
האם ידעתם שאנו נושאים עלינו /איתנו יותר (~ פי 10) חיידקים מאשר תאים שלנו והם גם מביאים לנו הרבה תועלת... החיידקים במעי הגס שוקלים כ- ½1 ק"ג וההערכה האחרונה היא שיש שם יותר מ- 40000 מיני חיידקים. אנחנו והחיידקים התפתחנו יחד ובמצבים שונים אנו מאפשרים לאוכלוסיות חיידקים שונות להתרבות או להעלם כששני הצדדים נהנים משיתוף זה. כל תאינו התפתחו בזכות אינטגרציה עם צורות חיידקים קדומות.
המשך...