מחקרים מראים שלחלומות יש תפקיד חשוב בלמידה. אצל ילדים למשל, ככל שמשך זמן החלום ארוך יותר, כך הם תלמידים טובים יותר והם גם נחשבים ליצירתיים יותר. זה לא אומר שהחלומות עצמם עוזרים לנו בפיתרון בעיות או מציאת פתרונות יצירתיים כפי שהרבה אנשים סבורים. אנחנו לא חולמים על מה שקורה לאחרים או על כל מיני גיבורי על הנלחמים במפלצות, אנחנו חולמים על עצמנו.
המשך...
מאמר של נירית סופר-דודק, מאונ' בן-גוריון, סוקר את המצבים המוגדרים "חוויות שינה" שכוללים לדוגמה: חלומות מוחשייים, חלומות צלולים, שיתוקי שינה , הזיות היפנגוגיות וחוויות נרקולפטיות. במאמר מתואר המחקר בנושא, תוך בדיקת הקשר לתכונות אישיות, תוך שימת דגש על תכונת ה "טרנסלימינליות" (trans = מעבר, limine = סף). תכונה המוגדרת כמעבר של חומר פסיכולוגי בקלות בין סף המודע ללא-מודע .
המשך...
במספר מחקרים הודגם כי לעיוורים מלידה יש יכולת שימוש בדימויים (ויזואליים) שכמעט שאינה נופלת מזו של מי שראייתם תקינה. כך למשל, הודגם כי עיוורים מלידה מסוגלים לדמיין פרספקטיבות שונות ולהיעזר בייצוגים מרחביים בעת פתרון בעיות שונות. חוקרי שינה מפורטוגל מצאו לאחרונה עדויות חותכות גם לקיומם של תכנים ויזואליים בחלומותיהם של עיוורים מלידה.
המשך...