אגרון
|
 |
בשנת 1999 הוא החליט פרופסור סטול לבצע מחקר שיבחן את הקשר בין אומגה 3 ודיכאון. במחקר השתתפו 30 ממטופליו שסבלו מהפרעה דו קוטבית (מאניה- דפרסיה) ושקיבלו טיפול תרופתי מקובל (תרופות נוגדות דיכאון לקוטב הדיכאוני וליתיום לקוטב רוממות הרוח (מאניה). המחקר בוצע בשיטת הסמיון הכפול עם בקרת פלסבו.קבוצת הטיפול המשיכה לקחת את התרופות המקובלות במשולב עם כמוסות אומגה 3, וקבוצת הבקרה המשיכה...
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
 |
מחקר חדש של חוקרים אמריקניים קובע כי צריכה של תוספי מזון המיכלים אומגה 3 מגבירה בצורה משמעותית את הסיכויים של גברים לחלות בווריאציה קטלנית של סרטן הערמונית. על פי הנתונים תוספי מזון אלו העלו את הסיכון לסרטן ב-71 אחוז.החוקרים ציינו כי גם לקיחה ישירה של אומגה 3 שלא בתוך תוסף העלתה את הסיכוי לחלות בסרטן בשיעור של 43 אחוז. כתבה בעיתון "מעריב" .
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
 |
עכשיו זה מוכח: מחקר חדש שפורסם בכתב העת לפסיכיאטריה קלינית מצא כי חומצאת השומן EPA, אחת מהנגזרות של אומגה 3, היא בעלת השפעה חיובית על מצבים של דיכאון קשה, כשהיא באה בשילוב עם נוגדי דיכאון.
במחקר החדש נבדקו המחקרים שפורסמו בין השנים 1960 עד 2010 על הקשר בין חומצות השומן DHA, השכיחה במוח, לבין חומצת השומן EPA, והיעילות בהוספה שלהן לטיפול עם נוגדי דיכאון.
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
 |
צריכת דגים נחשבת לאחד ממרכיבי המפתח של תזונה בריאה, ולפי הנחיות קרדיווסוקולאריות שונות מומלץ לצרוך סוגי דגים שונים, עדיף דגים שומניים, לפחות פעמיים בשבוע. דגים, ובייחוד דגים שומניים החיים במים קרים, הם המקור התזונתי העיקרי לחומצות שומן אומגה 3 (חומצות שומן polyunsaturated).המאמר שוכתב מאנגלית ונערך על ידי ד"ר ורד פרכטר מהפורטל "דוקטורס אונלי".
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
.JPG) |
על בסיס סקירה וניתוח נתונים של ניסויים קליניים קודמים, שכללו יותר מ-68,000 משתתפים, חוקרים מיוון, שפרסמו את הממצאים בכתב העת של איגוד הרפואה האמריקני, טוענים כי לחומצות שומן אין כל השפעה על שיעור התמותה הכללי, על שיעור התמותה ממחלות לב או על שיעור התמותה מהתקפי לב ומשבץ. לדברי החוקרים, מבית החולים האוניברסיטאי איונינה, הממצאים נכונים גם לגבי צריכת חומצות שומן מתוספות כמו גלולות, וגם מדגים כחלק מהתזונה הכללית.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הצמיחה המסחררת של שוק תוספי המזון הביאה להתפתחות מהירה של התחום, אך גם הביאה לשוק פרוץ ובלתי מבוקר של לא מעט שרלטנים, שכל מטרתם למכור, ולאו דווקא את התוסף הנחוץ לכם. לאחר הניפוץ הכמעט-מוחלט של אגדת כמוסת האומגה, בעיתון רפואי מכובד הנקראInt. J. Epidemiology, פורסם באחרונה כי במספר מחקרים שנעשו עלה שנטילת תוספים נוגדי חמצון אינה משפרת איכות חיים לטווח ארוך.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
חומצות שומן אומגה 3 זכו לפופולאריות רבה בשנים האחרונות. כעת, נתונים חדשים ממחקר שפורסם ב- Journal of the American College of Cardiology תומכים בהשערה, לפיה לחומצות שומן רב בלתי רוויות יש תפקיד בטיפול בחלק מהחולים עם אי ספיקת לב, כאשר לדברי החוקרים חומצות שומן אומגה 3 מביאות לשיפור במדדי תפקוד הלב וביכולת התפקודית של החולים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|