 |
גיל ההתבגרות מזמן קשיים מיוחדים לנערות עולות, שרבות מהן נושרות מבית הספר, מידרדרות לעבריינות וחשופות לניצול מיני. במקום שבו הורים ומורים חסרים, מרכזי סיוע ממשלתיים ועמותות מציעים להן הזדמנות נוספת להיקלט בחברה. לפני כשנה וחצי החל משרד הקליטה להתאים 16 "בתים חמים" לנערות עולות בסיכון. במרכזים לנערות עולות יש עובדת סוציאלית, המלווה את הנערות, מדובבת אותן ומקשיבה למצוקותיהן.
המשך... |
> אנשים פשוטים > עולים חדשים ועולים ותיקים
|
 |
הספר מתאר את הקשיים, המכשולים הרגשיים והדילמות האופייניים לשלב זה במציאות הישראלית, עוזר לשני הצדדים להבין את תהליך היציאה מהבית, ומספק כלים ודרכי התמודדות אפשריים המבוססים על מודעות, שיקול דעת, דיאלוג, מחוייבות הדדית ונכונות להשקיע מאמץ.המטרה הסופית היא עדכון היחסים: בניית מערכת יחסים חדשה - קשר בוגר ומעודכן שיאפשר עצמאות לצעירים תוך שמירה על יחסי אהבה, קרבה ומעורבות עם ההורים.
המשך... |
> ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
|
 |
שלב "הבגרות הצומחת" - כבר לא מתבגר ועדיין לא מבוגר (שנות העשרים) - הוא שלב חדש במעגל החיים האישי והמשפחתי. המאמר מציג עבודת מחקר מקיפה, אשר בחנה את מאפייני המשימות ההתפתחותיות המייחדות שלב זה, תוך דגש על יחסי ההורים והצעירים. כמו כן נבחנה ההשפעה של מאפייני הדינאמיקה המשפחתית, של רמת המובחנות ושל תחושת הקוהרנטיות של הצעיר על התמודדותם של הצעיר וההורים עם המשימה ההתפתחותית.
המשך... |
> ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
|
 |
בעידן האינטרנט כיום רבים מהמבוגרים נמצאים הרחק מאחורי הדור הצעיר של משתמשי האינטרנט. חלק גדול מהמבוגרים מרים גבה למראה השינוי שחל בהתנהגות הרשת של הגולשים הצעירים יותר. "תמונות ברשת? פרטים מלאים? כנראה שהם השתגעו!" סקר שנערך על ידי הממשל האמריקאי בשנת 2006 הראה כי ל-55% מבני הנוער בגילאים 13-17 דפים (פרופילים) אישיים ברשת, והמספר הולך ועולה בהתמדה מדי יום.
המשך... |
> אנשים פשוטים > אנשים , מחשבים ואינטרנט
|
|