אגרון
|
 |
עד היום חשבנו שקפה מזיק כי הוא מעלה דופק ולחץ דם. המחקר מגלה: שתיית קפה משפרת תפקוד כלי דם וייתכן כי מקטינה סיכוי להתקף לב . מה עושות שלוש כוסות קפה לכלי הדם? מסתבר שרק טוב. כך לפחות לפי מחקר חדש שנערך במרכז הלב של בית החולים שיבא אשר בדק מהי ההשפעה המיידית של 200 מ"ג קפאין על כלי הדם ומצא שיפור משמעותי בתפקודם. הויכוח בין הרופאים בסוגיה זו של קפה ולחץ דם עדיין נמשך בעולם.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הקץ לייסורי המצפון: מעכשיו אפשר להנות משוקולד מבלי להתייסר על החסרונות הבריאותיים שלו. מחקר שנערך באוניברסיטת מערב אוסטרליה מצא כי אכילת שוקולד לפחות פעם בשבוע, עשויה להפחית את הסיכויים של נשים לחלות במחלות לב ובבעיות הקשורות ללב בשלב מאוחר יותר בחיים.המחקר בדק 1216 נשים, במטרה לאבחן קשר בין אכילת שוקולד באופן קבוע לבין מחלות לב וטרשת עורקים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
.JPG) |
המומחה לרפואה פרופסר בן-עמי סלע מדווח על מחקרים שבדקו את הקשר בין צריכת מלח ומחלות . הקצב הכללי של התרחשות מחלות כלי-דם היה נמוך יותר בקרב משתתפי המחקר שרמת המלח במזונם הופחתה.בניסוי TOHP I אחוז האירועים הקרדיו-וסקולאריים היה 10.3% בקבוצת הביקורת, ואילו בקבוצה בה הופחת המלח ב-2.6 גר' ליום, היה אחוז אירועים אלה רק 7.4% , דהיינו כ-28% פחות.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
גליון אוגוסט 2010 של ה - BMJ מביא מחקר הבא לבחון יחסי הגומלין בין הטמפרטורה הסביבתית, והסיכון לאוטם שריר הלב. נמצא מתאם לינארי בין הטמפרטורה החיצונית לאוטם שריר הלב. מנתוח הנתונים עולה שעל כל ירידה במעלה אחת בטמפרוטורה הסביבתית, חלה עליה של 2% בסיכון להתקף לב.
הממצא נמצא תקף ב - 15 אזורים עירוניים באנגליה וולס. מאידך גיסא, עלית חום לא הגבירה שיעור הסיכון להתקפי לב (לפחות לא במחקר הזה).
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
 |
נסיונות קליניים שונים, בעבר, הראו שצריכת שוקולד מפחיתה מלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי. נמצא יחס הפוך בין צריכת שוקולד למחלות קרדיו-וסקולריות. בגליון CIRCULATION האחרון מופיע מחקר, שבא לבדוק את הקשר בין צריכת שוקולד והארעות אי ספיקת לב.צריכת שוקולד במנה אחת עד שלוש מנות חודשיות ( שוקולד עתיר בקקאו) מפחית את הסיכון לאי ספיקת לב ב - 26% במהלך מעקב של 9 שנים.
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
 |
מחקר שנערך באיטליה בדק ומצא כי צריכת גבינת חלב כבשים יכולה לסייע בהורדת רמות של סמנים הקשורים להופעת מחלות לב. חלב כבשים עשיר בחומצת שומן לינולאית מצומדת, שמסוגלת להאט את התהליך הטרשתי ולמנוע מחלות לב. חוקרים מאוניברסיטת פירנצה בדקו את ההשפעה של גבינת פקורינו, העשירה באופן טבעי בחומצת שומן לינולאית מצומדת (conjugated linoleic acid- CLA)על מדדים של דלקת.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
מחקר חדש מצא כי חומצות שומן מסוג אומגה 3 עשויות לסייע בשמירה על בריאות ה DNA בקרב הסובלים ממחלות לב. החוקרים מצאו כי בהשוואה בין בעלי רמת אומגה 3 נמוכה בדמם (הרבע התחתון) לבין בעלי רמת אומגה 3 גבוהה בדמם (הרבע העליון), ניכר הבדל משמעותי בשיעור קיצור הטלומר של 62%. כלומר, ניכר תהליך הזדקנות איטי יותר. חומצות שומן מסוג אומגה 3 עוזרות למניעת יצירת רדיקלים חופשיים בתאי הדם הלבנים שנבחנו.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|