.JPG) |
רבים הרוצים לרזות מכירים את התחושה של ההתמכרות לפחמימות וכמה קשה להימנע מהן. עכשו גילו כי למזון עתיר פחמימות יש טעם ייחודי שאותו כפי הנראה יכנו - טעם עמילני. הלשון שלנו מכירה את הטעמים: מלוח, מתוק, חמוץ ומר ולפני מספר שנים הוסיפו גם את הטעם החמישי Umami הקשור במונוסודיום-גלוטמט. עכשו מציעים חוקרי אוניברסיטת אורגון להוסיף להגדרות עוד טעם, השישי, שיצביע על ההכרה במרכיב מרכזי בבחירת טעמים...
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר חדש מגלה את הרגלי התזונה של האדם הקדמון. המחקר של חוקרי מכון וייצמן ורשות העתיקות, בדק זרעי קטניות שנחשפו בשנים האחרונות בחפירות ארכיאולוגיות בגליל. הזרעים שנמצאו באתרים הפרהיסטוריים, מעידים כי תזונת בני האדם שחיו באזור לפני 10,000 שנה, הורכבה בעיקר מפול, וכן מעדשים, מסוגי אפונים שונים ומחומוס, שצמחו בגידול חקלאי מאורגן ונשמרו בבורות אחסון.
המשך... |
> אנשים בעת העתיקה
|
 |
פרופסור אורן פְרוֹי, העומד בראש המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה בפקולטה לחקלאות שבאוניברסיטה העברית, חוקר את השפעות הגומלין בין השעון הביולוגי ובין תזונה. כיצד זמני ארוחות וסוגי מזון שונים משפיעים על השעון הביולוגי מזה, ועל השמנה, על בעיות הורמונליות, על מחלות ניווניות של מערכת העצבים ואף על הזדקנות, מזה. בייחוד, פְרוֹי חוקר את הקשר בין חילוף חומרים (מטבוליזם) בגוף ובין השעון הביולוגי.
המשך... |
> מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
|
 |
הראיות המצטברות מורות שאימוץ תזונה ים-תיכונית, או דומה לה, יכולה לעזור ולהאט את איבוד הזיכרון עם הגיל. המאפיין העיקרי של התזונה הזאת הוא אכילת פירות, ירקות ודגנים מלאים, על קליפתם (בניגוד לדגנים מעובדים ביתר ומנוקים מכל סיב), וצריכה מתונה של דגים, עוף ויין אדום. אבל אכילה בררנית של מרכיב יחיד, כמו זרעי דלעת או אוכמניות, לא תעשה את ה"עבודה".
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
אי-התאמה ברמת הבשלות של רשתות עצביות שונות במוחם של מתבגרים מביאה אותם להתנהגות מסוכנת אך גם מאפשרת להם לבצע קפיצות מחשבתיות והסתגלותיות. מחקרי MRI מראים שמוחם של מתבגרים אינו מוח מבוגר יותר של ילד או מוח חצי אפוי של בוגר. הוא ישות ייחודית המאופיינת ביכולת להשתנות ובעלייה בקישוריות בין אזורים במוח.המערכת הלימבית, השולטת ברגשות, מתחזקת עם ההתבגרות המינית..
המשך... |
> אנשים פשוטים > בני נוער וצעירים
|
 |
מחקר יוצא דופן שנערך במכון ויצמן מספק הסבר חדש לשאלה מדוע הרפואה המודרנית מתקשה להתמודד עם מחלת הסוכרת וזו נפוצה כל כך בעולם המערבי. המחקר מראה כי ישנם הבדלים משמעותיים בין תגובות של אנשים שונים לסוגי מזון מסוימים, שאמורים לכאורה לייצר תגובה דומה. מדענים ממכון ויצמן הצליחו לערער את התפיסה המקובלת על קשר הכרחי בין מזונות מסוימים לסוכרת ..
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הפסיכולוגית הקלינית ד"ר סוזן אלברס מגלה לנו בספר זה, כי המפתח להרזיה ולהפחתת משקל לתמיד אינו פעילות גופנית, גם לא ספירת קלוריות ואפילו לא כוח הרצון. מחקרים חדשים מגלים כי דווקא האינטליגנציה הרגשית היא האחראית לכך. האינטליגנציה הרגשית כוללת את ההיבטים הלא-קוגניטיביים של האינטליגנציה, כמו אופטימיות, שליטה בדחפים, אמפתיה ויכולת לנהל מתחים.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|