אגרון
|
 |
הפחתה בצריכה של 30 גרם ממתקים מדי יום ובמקביל אכילת 140 גרם נוספים של ירקות לצורך ירידה במשקל אינה חדשה מרעישה. אולם מתברר כי כדי להביא לירידה במשקל לאורך זמן יש לוותר דווקא על ביצים וקטניות מעובדות - דוגמת כדורי פלאפל. ממצאים אלו עולים מעבודתם של חוקרים ישראלים שביצעו ניתוח סטטיסטי מקיף ליעילותן של קבוצות מזון שונות בהצלחת דיאטות קצרות וארוכות טווח.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
האם האדם הקדמון ידע לאכול בריא יותר מאיתנו? דיאטה ישנה-חדשה מציעה לחזור לאוכל לא מעובד, כדי להצליח לרזות וגם למנוע סוכרת. איך זה עובד, מה היתרונות והחסרונות - בכתבה ראשונה בסדרה שסוקרת את הדיאטות הכי טרנדיות בחו"ל. בין הדיאטות החדשות והטרנדיות בארצות הברית נמצאת גם שיטת הרזיה בשם The Paleo Diet, שלפיה עדיף לנו לחזור לתזונה הדומה לזה של אבותינו הציידים בתקופת האבן הקדומה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
כמה צריך לאכול כדי להישאר צלולים? המחקר גילה כי צריכת קלוריות גבוהה מדי, בין 2100 ל-6000 קלוריות, יכולה להכפיל את הסיכון להפרעות קוגניטיביות בלתי הפיכות, כמו אובדן זיכרון, בעיקר אצל אנשים בגילאי 70 ומעלה. המחקר בדק 1233 אנשים בין הגילאים 70 ל-89, שמילאו שאלונים לגבי צריכת הקלוריות שלהם ורמת היכולות הקוגניטיבית שלהם. ל-163 מתוכם הייתה הפרעה קוגניטיבית כלשהי.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
במחקר ראשוני נמצאו דפוסים של מרכיבי תזונה בדם הקשורים לתפקוד קוגניטיבי טוב יותר ולמדדים גבוהים יותר בבדיקת MRI, או לתפקוד קוגניטיבי ירוד ולמדדי MRI ירודים. במחקר זה בחנו החוקרים את רמתם של מרכיבי תזונה שונים ורבים בדמם של המשתתפים (ויטמינים שונים, חומצות שומן וכדומה). החוקרים מסכמים כי המחקר הביא לזיהוי שלושה דפוסים של רמות מרכיבי תזונה הקשורים בתפקוד הקוגניטיבי ובמדדי הזדקנות המוח.
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
 |
מגנזיום מהווה מרכיב חיוני לכ-300 תגובות ביוכימיות שונות בגוף. הוא חיוני לתפקוד השרירים והעצבים, בדיקות דם לא באמת משקפות את תקינות רמת המגנזיום בגוף... קיימת בדיקה מיוחדת להערכת רמות מגנזיום בגוף, אבל לצערנו זו אינה בדיקה שזמינה לציבור. עובדה מעניינת היא שלסידן ולמגנזיום תפקודים משלימים אך הפוכים: סידן שותף לכיווץ השריר ומגנזיום להרפיה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
דאיטת האכילה, המכונה "צום סוכר" או "ניקוי סוכר", מתבססת על הרעיון הכללי שלפיו מניעת סוכר, גם בלי הגבלות נוספות, גם לתקופה של חודש בלבד, מחוללת נפלאות. בניגוד לשיטות אחרות, היא אינה מחייבת מכונים וגם לא יועצים יקרנים. עיקר פרסומה בא ממי שמנסים אותה ורואים כי טוב וממליצים עליה לאחרים. מאמר מעניין של רחל טלשיר שפורסם לאחרונה בעיתון "הארץ"
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר חדש מוכיח כי ניסיונות האכלה אובססיביים של האם מחריפים הפרעות אכילה אצל תינוקות. בזכות המחקר שונתה גם שיטת הטיפול בתינוקות סרבניים.
קבוצת חוקרים מבית הספר לתזונה בפקולטה לחקלאות ומבתי החולים "וולפסון" ו"שערי צדק," שבראשה עמד פרופ' אריה לוין, מנהל היחידה הגסטרואנטרולוגית ילדים בוולפסון, פיתחה שיטת אבחון חדשה להפרעת אכילה בתינוקות ובילדים.
המשך... |
> ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|