אגרון
|
 |
מחקר אמריקני מגלה כי אנשים רעבים נוטים לפנות קודם לפחמימות ולמזון עתיר קלוריות, ולאכול בסך הכל יותר מהרצוי. המזון במנה הראשונה קובע את ההמשך, אומרים החוקרים. החדשות האלה בוודאי לא יפתיעו את מי שמנוסה כבר בדיאטות או מי שרגיל לנשנש חטיפים על בטן ריקה, אבל המחקר חושף נתונים מעניינים על האופן שבו אנו בוחרים מה לאכול ובאיזה סדר לא תקין אנו חיים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
סרט תיעודי רציני שבו מדברים מומחים לתזונה ורפואה. הם טוענים כי המזון הרבה יותר משמעותי למצב הבריאות שלנו מאשר אנו חושבים כיום. האוכל שאנו רגילים לאכול עובר תהליכי בישול מאבד את האנזימים שלו והויטמינים ואינו תורם לבריאותנו, להפך. מזון מהיר פוגע בבריאות שלנו. מה הם מזונות-העל אנו צריכים לשאוף אליהם? מדובר על חומרי מזון נוגדי חמצן.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
.JPG) |
על מנת להבין איך משפיע שינוי תזונתי על מצבו הבריאותו של האדם ד"ר פורמן חושף בפני הקוראים מספר מנגנונים המובילים למחלות ואת הדרכים לרפא אותן. ראשית, הוא מסביר את חולייו של התפריט המודרני, העשיר במזונות מן החי ובשומנים. הוא משווה הארעות של מחלות שונות בקרב אוכלוסויות החשופות לתזונה מערבית ובקרב אוכלסיות שמזונן מבוסס על בעיקר על מזון מן הצומח ומזון בלתי מעובד. חשיבות הצום הרפואי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
פרי התמר ידוע כמעדן מתוק ומזין, שלא בכדי שמור לו מקום של כבוד בין שבעת המינים. כעת מתברר שמדובר במין שאינו משמין: חוקרים ישראלים שחקרו את שני זני התמרים הגדלים בארץ, מג'הול וחלאווי, גילו שאכילה של מאה גרם מהם ביום תורמת להפחתת רמות השומנים בדם וכך מגנה מפני אירועי לב, ובנוסף תורמת לירידה משמעותית ברמות חמצון הדם ומאטה את תהליכי ההזדקנות בגוף.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
לפי המחקר הראשון, שנערך באוניברסיטת קונטיקט, יש לאכילת ביצים השפעה חיובית על המטבוליזם של כולסטרול מסוג HDL בקרב גברים ונשים עם התסמונת המטבולית. המשתתפים במחקר צרכו דיאטה מופחתת פחמימות. חלק מהמשתתפים אכלו עד שלוש ביצים שלמות ביום ואחרים אכלו את אותה הכמות של תחליף לביצים. אחרי 12 שבועות הראתה הקבוצה שצרכה ביצים שיפור בערכי ה-HDL, כאשר בדם נמצא מספר רב של חלקיקי HDL וכל חלקיק היה גדול יותר.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
מחקר חדש מבהיר כיצד מנגנון אנזימי גורם לכך שצריכת קלוריות נמוכה מאריכה את תוחלת החיים.במחקר חדש הצליחו חוקרים להוכיח כיצד מנגנון אינזימטי מוביל לכך שצריכת מעט קלוריות מאריכה את תוחלת החיים מאיטה תהליכי הזדקנות ומפחיתה סיכון למחלות. ממצאי המחקר שנערך על ידי חוקרים שוודים מאוניברסיטת גוטסבורג פורסמו בכתב העת בנושא ביולוגיה מולקולארית Journal Molecular Cell.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
בגופנו יש שני הורמוני תיאבון: גרלין (Ghrelin) שמודיע - אני חייב לאכול, ולפטין ((Leptin שמודיע - אני שבע. גרלין הוא פטפטן. הוא שולח הודעות למוח לרצות אוכל בערך כל חצי שעה. כשאתם רעבים או מחליטים לאכול פחות, הוא שולח הודעות רעב למוח לעיתים קרובות יותר ובעוצמה רבה יותר. לבסוף, המוח "קורס" תחת הלחץ - וחפיסת השוקולד נעלמת.לפטין, לעומתו, שולח למוח הודעות של "אני מלא, אני שבע.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|