אגרון
|
 |
מחקר חדש של חוקרים אמריקניים קובע כי צריכה של תוספי מזון המיכלים אומגה 3 מגבירה בצורה משמעותית את הסיכויים של גברים לחלות בווריאציה קטלנית של סרטן הערמונית. על פי הנתונים תוספי מזון אלו העלו את הסיכון לסרטן ב-71 אחוז.החוקרים ציינו כי גם לקיחה ישירה של אומגה 3 שלא בתוך תוסף העלתה את הסיכוי לחלות בסרטן בשיעור של 43 אחוז. כתבה בעיתון "מעריב" .
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
 |
מחקר ענק שכלל מעקב אחר כ-70 אלף איש במשך חמש שנים מצא: צמחונים חיים בממוצע 12% יותר מאוכלי בשר. נתון זה מצטרף למחקר אחר שהראה שאוכלי בשר סובלים מיותר מחלות לב מצמחונים. לצורך המחקר בוצע מעקב אחרי 73,308 אנשים בין השנים 2002 ל-2007. בתחילת המחקר המשתתפים נשאלו לגבי הרגלי האכילה, ואז הופרדו לקטגוריות בהתבסס על כמויות מוצרי החלב, הביצים, הבשר והדגים בתזונתם.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
אנחנו חיים בעידן מודרני בו תעשיית המזון מייצרת שפע של מזונות עשירים בעמילנים, צבעי מאכל, סוכרים, חומרים מלאכותיים ושומנים רווים. במקביל, ישנה ירידה משמעותית באכילת ירקות אורגניים וחומצות שומן הכרחיות (אומגה 3-6-9) וכך האיזון הנכון מבחינת החומציות והבסיסיות בגוף - 80% מזונות עם ph בסיסי ורק 20% עם ph חומצי - מופר לאורך השנים.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
המדריך השימושי לתרופות ביתיות טבעיות' מאת הילל לרנר בוחן ומציג בצורה מקצועית ומקיפה את יחסי הגומלין שבין מזון ובין בריאות. החל מאבוקדו ועד תרד - הספר מביא בסדר מילוני את מרכיבי המזון - סקירה הכוללת את התרומה לתזונה מבריאה, את חשיבות יחסי בסיס/חומצה במזון, וכמובן המלצות להגברת או הקטנת צריכת מזונות מסוגים שונים בהתאם להופעת מחלות או פגמים.
המשך... |
> ספרים חדשים
|
 |
אגוזים מיטיבים עם הבריאות באופנים רבים. כעת מחקר חדש מצא גם קשר בין צריכת אגוזים לבין סיכון מופחת להתפתחות של סוכרת סוג 2 בנשים.
ניתוח הנתונים העלה כי בהשוואה לנשים שכמעט לא צורכות אגוזים, בנשים שצרכו מנת אגוזים (28 גרם) בשבוע הסיכון להתפתחות של סוכרת סוג 2 היה נמוך ב-19%. צריכת שתי מנות אגוזים או יותר בשבוע נקשרה להפחתת הסיכון לסוכרת ב-33%.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
.JPG) |
ערב לחיך, בריא ללב: מחקר חדש שפירסם ה"ניו יורק טיימס" מגלה כי דיאטה ים־תיכונית עשויה למנוע כ־30 אחוזים מהתקפי הלב והשבץ וממקרי המוות הנובעים ממחלות לב אצל אנשים בסיכון גבוה. הדיאטה הים־תיכונית עשירה בשמן זית, באגוזים, בקטניות, בדגים ובפירות וירקות. מלבד הטעמים העשירים בדיאטה, זוכים המקפידים עליה לצ'ופר - מותר להם להמשיך לשתות יין עם הארוחה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
החוקרים אומרים כי אנשים הניזונים ממזון עתיר סיבים, דוגמת ירקות ומוזלי, צורכים יותר קלוריות משהם חושבים, משום שהערך הקלורי המופיע על גבי האריזה לא מתייחס לערכם של הסיבים. אי דיוקים נגרמים גם משום ששיטת חישוב הקלוריות הסטנדרטית לא מביאה בחשבון את אופן הכנת המזון, והאם הוא מבושל או טרי. בכל הקשור לתכולת הקלוריות במזון, הרבה מידע שגוי מגיע לציבור הצרכנים",
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|