אגרון
|
 |
מסתבר שגם התשוקה למזונות מסוימים ומצב הרוח שלנו מושפעים ממה שקורה לנו בבטן. מיליארדי חיידקי מעי בעלי אינטרסים מנוגדים גורמים לנו לצרוך מזונות החיוניים להישרדותם, אבל לא בהכרח טובים לנו. חשבתם שאתם ורק אתם מחליטים מה לאכול ומתי? שרק אתם אחראים על משקל גופכם ועל מצב הרוח? ובכן – כדאי שתחשבו שוב. מחקרים חדשים מצאו שלחיידקים הנמצאים בדופן המעי השפעה משמעותית על התיאבון,
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
סוכר גורם לילדים להיפראקטיביות? יין אדום באמת עוזר במניעת מחלות לב? והאם כדאי להמנע מאכילת ביצים? - ספר חדש עושה סדר בהנחות היסוד שיש לכולנו בנושאי רפואה. אין משהו שמשתנה מהר יותר בימינו ממדע ועצות רפואיות. מסיבה זו קשה לדעת איזה מידע הוא נכון ואיזה הוא שגוי. ב-2010 פורסם בארצות הברית הספר "הבריאות שלכם: מה עובד ומה לא (Your Health: What Works, What Doesn't),
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
חוקרים מאוניברסיטת ג'ורג'יה יוצאים נגד הדיאטה האופנתית, ומודיעים חד משמעית: אין עדויות שהאדם הקדמון היה נאמן לסוג אחד של תזונה. דעאל שלו, העקרונות המרכזיים של הדיאטה הזו הם צריכה גדולה יחסית של חלבונים ושומנים, בעיקר דרך בשר ומוצרי חלב שמנים, המעטה בצריכת פחמימות, וביניהן דגנים מלאים, והימנעות ממזונות מעובדים או מתועשים.סקירה של ריטה גולדשטיין.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
בעוד גלוטן מרכיב את החלק הארי של החלבון בחיטה, ומצוי גם בשעורה, שיפון, כוסמין וכדומה, חושפים מחקרים שונים כי החיטה מייצרת למעלה מ-23,000 חלבונים שונים, שכל אחד מהם יכול לגרום לתגובה דלקתית שעלולה לפגוע בבריאותינו. אחד מאותם חלבונים הוא wheat germ agglutinin (WGA), שהוא למעשה רעל צמחי, הנמצא בעיקר בזרע ובקליפה של החיטה, ונושא עימו חלבונים רבים הנמצאים במערכת העיכול,
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד שבדקו כחצי מיליון תושבים בסין מצאו כי אכילת פרי אחד ליום מפחיתה את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם בעשרות אחוזים. בנוסף מצאו כי גם הסיכון לשבץ יורד ב-20%. "קח פרי ותהיה לי בריא" זו כבר לא סתם סיסמה: מחקר ענק מגלה כי אכילת פרי אחד ליום לפחות מפחיתה את הסיכון ללקות בהתקפי לב ושבץ מוחי בשיעור של 40%. המחקר, נערך על ידי מדעני אוניברסיטת אוקספורד.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
במסגרת המחקר שפורסם בכתב העת Journal of Epidemiology and Community Health, החוקרים ניתחו מידע הקשור לאורח החיים של יותר מ-65,000 בני 35 או יותר, שנלקח מסקרים לאומיים שנערכו באנגליה בין 2001 ל-2008. המשתתפים נשאלו במסגרת הסקר על צריכת הפירות והירקות שלהם ב-24 השעות האחרונות. כ-7% מהנחקרים מתו בתקופת מעקב של כ-7.5 שנים.סקירה של אלה הר-נוי.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
בני האדם, שאוכלים מלח כמעט בכל ארוחה, צורכים הרבה יותר נתרן מאשר כל בעל חיים אחר. אך בניגוד לשאר הטעמים הבסיסיים - מר, מתוק וחמוץ - היתרונות שבמלח לא יכולים להסביר את הכמויות הגדולות שאנחנו צורכים ממנו. כעת אומרים חוקרים מהחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה כי אחת הסיבות האפשריות לכך שאנשים משתוקקים למלח היא שהמרכיב העיקרי שלו, נתרן, עשוי לסייע במאבק בדיכאון.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|