אגרון
|
 |
אוכל מוצג כמאפיין תרבותי (וגם חברתי) שנוסף לו נופך אמנותי חשוב. האם שעות הפנאי המתרבות והמוקדשות לתחביבים העלו את עיצוב האוכל למדרגתו, או שמא הרצון להדמות לאניני הטעם הסועדים במסעדות גורמה מוקפדות? ברור כי אל עיצוב הבית, עיצוב המלתחה האישית, עיצוב המראה הגופני, הצטרף האוכל וקנה לו מעמד של כבוד. הדברים הבאים ידגימו במעט, ובנקודות כמעט אקראיות, את דרך ההתייחסות של האדם למזון שהוא צורך מדי יום.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
איך מראיינים קולגה, עיתונאית בת 34 ששוקלת 32 קילו, אנורקטית-בולימית שלא מסוגלת להפסיק להקיא, שרק הרעב מאפשר לה להרגיש שהיא שולטת בחייה, שיודעת שהסוף קרוב אבל לא יודעת איך להישאר בחיים. רותי זוארץ כתבה את "אכולות" שיוצא לאור בימים אלה. רותי זוארץ, עיתונאית בגלובס, בת 34, מתראיינת במוסף מעריב על הרומן הראשון שלה, "אכולות", שיצא לאחרונה בהוצאת כנרת זמורה-ביתן.
המשך... |
> ספרים חדשים
|
 |
"The China Study" ספרו של קולין קמבל, פרופסור אמריטוס לביוכימיה תזונתית באוניברסיטת קורנל, יחד עם בנו, תומאס, ראה אור בינואר 2005 והוא בעיקרו בחינה של התזונה והבריאות במערב, במיוחד בארצות הברית. שמו של הספר נובע מן העובדה שהוא בוחן את הבריאות המערבית תוך התייחסות לתיעוד הרגלי התזונה, מאפיינים שונים של אורח חיים, תחלואה ותמותה בקרב 6,500 אנשים ב-65 מחוזות כפריים או כפריים למחצה בסין.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
הרפואה המשלימה משתמשת ברימון לטיפול בבעיות בריאותיות. מיץ גרגירי הרימונים גם מסייעים בהורדת גודש בכבד. להקלה על דלקת פרקים, משתמשים בשמן גרעיני הרימון. לרימון מייחסים גם יכולת למנוע אוסטאופורוזיס ואף טיפול במחלות הנוצרות מעודף חומציות. הממצאים המחקריים שנאספו לאחרונה מצאו כי מיץ הרימונים משפיע לטובה על בריאותנו ומגן מפני התפתחות מחלות לב וכלי דם.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר פיילוט, אשר כלל עשרה איש הלוקים בתסמונת העייפות הכרונית, הראה כי שוקולד מריר המכיל אחוז גבוה של קקאו מפחית את תחושת העייפות בתסמונת זו. במשך חודשיים קיבלו החולים מנה יומית של 45 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבן צבוע הנדמה כשוקולד מריר כפלצבו. לאחר מכן הוחלפו קבוצת הניסוי וקבוצת הביקורת. המשתתפים דיווחו על הקלה ניכרת בתחושת העייפות עקב צריכת השוקולד המריר.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
במחקר נמצא כי בעקבות הטיפול עם הדבש חל שיפור משמעותי בתסמינים ביחס להעדר טיפול. במחקר זה הושוו מתן דבש כוסמת ודקסטרומטרופן בטעם דבש מול העדר טיפול לטיפול בשיעול לילי והפרעות שינה הקשורות בדלקות בדרכי הנשימה העליונות בילדים. נכללו 105 ילדים בגילאי 2-18 שנים עם דלקות בדרכי הנשימה העליונות. התוצאות נבדקו כמדד של תדירות השיעול, חומרת השיעול ואיכות השינה של ההורה והילד.
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
 |
במחקר נמצא כי התזונה הים-תיכונית היתה קשורה בירידה בתמותה של עד 20%. הממצאים נשמרו גם לאחר הגבלת הניתוח למשתתפים שלא עישנו מעולם. מחקר זה מהווה עדות חזקה להשפעה המיטיבה של דבקות בדיאטה ים-תיכונית על סיכויי התמותה בקרב אוכלוסיית ארה"ב. במחקר זה השתתפו 214,284 גברים ו-166,012 נשים, ובמהלך המעקב אחריהם (1995-2005) נרשמו 27,799 מיתות. במהלך חמש השנים הראשונות נרשמו 5985 מיתות עקב סרטן ו- 3451 מיתות עקב מחלות לב וכלי דם.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|