 |
הסרט "גולה סנגם- פרח האבן" עוקב במשך 6 שנים אחר חיי הזוגיות של אילנית ונעימה, שתי נשים פרסיות משכונת התקווה.אילנית נשואה כבר 30 שנה, נעימה נשואה 50 שנה. לאילנית יש בעל מכה וזוגיות מדכאת, לנעימה יש זוגיות טובה ועשרות נכדים ונינים. במהלך הסרט עולות שאלות על הבחירות שאנו עושים בחיים, על אהבה, נתינה, נשיות, חלומות וכוח.סרט התעודה בויים על ידי שרית חיימיאן.
המשך... |
> אנשים פשוטים > קשישים
|
 |
סיפורה של קבוצת פועלים פלסטינים צעירים, שוהים בלתי חוקיים, הבונים את העיר מודיעין ומתחבאים בגבעות הסמוכות לה, במחנה מאולתר תחת כיפת השמיים. הם מסרבים להיכנע למציאות הקשה והבלתי אפשרית של חייהם, ובצל המרדפים, המעצרים והמארבים, הם יוצרים לעצמם עולם תוסס וחי, בו הומור וגעגוע משולבים בפחד וכאב.
המשך... |
> אנשים פשוטים
|
 |
הנוסחה של דולר ליום הפכה למדד האוניברסאלי להגדרת 'תחתית החבית, "העוני החמור ביותר". יחד עם זאת, עם הכנסה של פחות מדולר ליום - גם האנשים העניים ביותר בעולם מוותרים על רכישת מזון או תרופות, ומשאירים כמה סנטים לתענוגות הקטנים. החוקרים גילו כי דווקא האוכלוסיות העניות ביותר - בין אם בסביבה כפרית או בריכוזי אוכלוסין בערים - בוחרים באופן עקבי שלא להקדיש את כל כספם לרכישת מזון. הם מעדיפים להוציאו על דברים אחרים, שאינם קשורים לצורכי הקיום המידיים.
המשך... |
> אנשים פשוטים > אפשר גם אחרת
|
 |
חודשים ספורים לפני שסופת ההוריקן קתרינה חשפה את הבטן המכוערת של "ארץ החופשים ובית האמיצים", אחרי שנים אחדות של מגורים בבוסטון, מסצ'וסטס, ולפני החזרה ארצה, מחליט יובל בן-עמי לצאת לעוד נסיעה אחת בארצות-הברית: לדרום הישן,זה שהפסיד במלחמת האזרחים אבל לא מוכן ממש להכיר בזה, אמריקה פחות מוכרת, רחוקה מ"החלום האמריקאי", אמריקה של העולם השלישי.
המשך... |
> ספרים חדשים
|
|