אגרון
|
 |
הפסיכולוגית הקלינית ד"ר סוזן אלברס מגלה לנו בספר זה, כי המפתח להרזיה ולהפחתת משקל לתמיד אינו פעילות גופנית, גם לא ספירת קלוריות ואפילו לא כוח הרצון. מחקרים חדשים מגלים כי דווקא האינטליגנציה הרגשית היא האחראית לכך. האינטליגנציה הרגשית כוללת את ההיבטים הלא-קוגניטיביים של האינטליגנציה, כמו אופטימיות, שליטה בדחפים, אמפתיה ויכולת לנהל מתחים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
למרות שאחד מכל תשעה אנשים בעולם עדיין סובל מרעב, מספר הרעבים קטן ב-200 מיליון בשני העשורים האחרונים. המדינות שרשמו את ההתקדמות הגדולה ביותר בנושא הן אמריקה הלטינית ודרום־מזרח אסיה. שיעור הרעב במדינות מתפתחות צנח ב-50% מאז 1990 הודות למאמצים בינלאומיים. כך עולה מדו"ח חדש שפורסם היום (רביעי) על ידי האו"ם. בשנת 2000 אימצה הקהילה הבינלאומית את תוכנית פסגת המילניום של האו"ם...
המשך... |
> מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
|
 |
סוכר גורם לילדים להיפראקטיביות? יין אדום באמת עוזר במניעת מחלות לב? והאם כדאי להמנע מאכילת ביצים? - ספר חדש עושה סדר בהנחות היסוד שיש לכולנו בנושאי רפואה. אין משהו שמשתנה מהר יותר בימינו ממדע ועצות רפואיות. מסיבה זו קשה לדעת איזה מידע הוא נכון ואיזה הוא שגוי. ב-2010 פורסם בארצות הברית הספר "הבריאות שלכם: מה עובד ומה לא (Your Health: What Works, What Doesn't),
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
מתי שתיית מים הופכת למסוכנת? כמה בשר אדום נחשב בריא? למה דגים הוגבלו על ידי רשויות הבריאות בארה"ב והאם קפה ישפר לכם את הבריאות? כשמזונות בריאים הופכים למסוכנים. "למזון שאנו אוכלים יש השפעה מכרעת על גופנו, נפשנו ובריאותנו", אומרת שרונה לוין, תזונאית קלינית, "אולם, כמו הרבה דברים בחיים לדברים טובים יש גם השפעה הפוכה כאשר אנחנו מפריזים."
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
המדריך השימושי לתרופות ביתיות טבעיות' מאת הילל לרנר בוחן ומציג בצורה מקצועית ומקיפה את יחסי הגומלין שבין מזון ובין בריאות. החל מאבוקדו ועד תרד - הספר מביא בסדר מילוני את מרכיבי המזון - סקירה הכוללת את התרומה לתזונה מבריאה, את חשיבות יחסי בסיס/חומצה במזון, וכמובן המלצות להגברת או הקטנת צריכת מזונות מסוגים שונים בהתאם להופעת מחלות או פגמים.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
החוקרים אומרים כי אנשים הניזונים ממזון עתיר סיבים, דוגמת ירקות ומוזלי, צורכים יותר קלוריות משהם חושבים, משום שהערך הקלורי המופיע על גבי האריזה לא מתייחס לערכם של הסיבים. אי דיוקים נגרמים גם משום ששיטת חישוב הקלוריות הסטנדרטית לא מביאה בחשבון את אופן הכנת המזון, והאם הוא מבושל או טרי. בכל הקשור לתכולת הקלוריות במזון, הרבה מידע שגוי מגיע לציבור הצרכנים",
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
צריכה קבועה של משקאות ממותקים, ובייחוד של משקאות דיאטטיים, מעלה את הסיכון לדיכאון בקרב בני 50 ומעלה. כך עולה ממחקר אמריקאי נרחב שממצאיו מתפרסמים השבוע. המחקר החל באמצע שנות התשעים והשתתפו בו 263,925 נבדקים בני 50 עד 74 שלא סבלו בעבר מדיכאון. בתום עשור של מעקב אחר הרגלי השתייה שלהם אובחנו 11,311 מתוכם כסובלים מדיכאון קליני.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|