אגרון
|
 |
ב1970 הוציאו האמריקאים 6 מיליארד דולר על קניית מזון מהיר; בשנת 2001 הם כבר הוציאו 110 מיליארד, יותר מכפי שהם מוציאים על סרטים, ספרים, עיתונים, סרטי וידיאו ומוסיקה. ספרו המצוין של אריק שלוסר מתאר איך השתלטה תעשיית הג'אנק פוד על העולם, מאז פתחו האחים מקדונלד מסעדה קטנה בדרייב-אין בקליפורניה. סקירת הספר החדש אומת המזון המהיר שנכתב על ידי אריק שלוסר.
המשך... |
> ספרים חדשים
|
 |
יפן נחשבת אחת מהמדינות הבריאות ביותר בעולם, עם תוחלת חיים גבוהה ומקרי סרטן ומחלות לב נמוכים מאלה בארצות המערב. סושי, המאכל עם תעמי הדגים העשירים, דל שומן, נחשב מאכל מדהים. למרות זאת, הרבה מהסושי משלב גם תוספים לא רצויים כמו מזהמים כימיים ממים מזוהמים, כגון יוד ו PCB, ופתוגנים כגון תולעים פרזיטיים וחיידקים קטלניים. השאלה המתבקשת היא האם סושי הוא מאכל בריאות או חומר רעלני?
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
רכיב הנקרא פטרוסטילבין (pterostilbene) ונמצא בשפע באוכמניות מציע הגנה מפני סרטן המעי הגס, כך עולה ממחקר חדש על-ידי חוקרים ממשרד החקלאות האמריקני ואוניברסיטת 'Rutgers'.המחקר, שנעשה בבעלי חיים, הראה כי הרכיב הוא חומר נוגד חמצון בעל עוצמה רבה וגם בעל פוטנציאל לפיתוח גלולה. ממצאי המחקר הוצגו בכינוס השנתי ה-223 של האגודה האמריקנית לכימיה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הספר "בטן מלאה - מבט אחר על אוכל וחברה", מדבר על הקשר בין תרבות ואוכל. אך אל תתנו לשם הזה להטעות אתכם, אין כאן טיול מסעדות נהנתני, תיאורי שווקים אקזוטיים או אוסף סיפורים על מאכלי עמים. הספר הקטן והמרתק הזה, מדבר על הקשר האמיץ בין התרבות לבין האוכל. על הדרך שבה התרבות קובעת מה יאמר האדם על האוכל ויותר מזה, מה אומר האוכל על האדם.
המשך... |
> ספרים חדשים
|
 |
הכותב - ממבקרי המזון של הניו יורק טיימס - סוקר את האמצעים המדעיים השונים שמיושמים בימים אלה כחלק מהעיסוק במזון ובמרכיביו. בין היתר, הוא מתאר פיזיקאים הבוחנים בעזרת מיקרוסקופ אטומי את מבנהו המולקולרי של קרמל מתוך נסיון להבין את הסיבות להתגבשותו, שימוש בטכנולוגיית לייזר למעקב אחר החיידקים המייצרים את הטעם בגבינת האמנטל השוויצרית, ואת תהליכי ההנדסה הגנטית המביאים ליצירת חיטה עמידה ומזינה יותר.
המשך... |
> מדעים ואנשים
|
 |
מחקרים שנערכו באיטליה ובשוויצריה על מנת לראות את הקשר בין צריכת הבצל והשום והיקף מחלות הסרטן. החוקרים מצאו שצריכת בצל רגילה של תרמה להפחתת הסכנה מהתפתחות סרטן המעי הגס, הגרון וסרטן השחלות. אפקט השום והבצל גדל ככל שהכמות הנצרכת גדלה. במחקר רפואי אחר נמצא כי שקיים קשר נוסף בין בשר אדום ומחלת הסרטן - סרטן המעי הגס. מחקרים רפואיים אחרים מצאו כי שוקולד מריר מסייע למניעת קרישי דם
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|