אגרון
|
 |
אנחנו רגילים להתייחס לאוכל שלנו כאל מקור אנרגיה, כאל דלק. אבל אנחנו מגלים יותר ויותר כמה רבים תהליכי הגומלין שמתרחשים בינו לבין המוח שלנו. זה כמעט כמו ליטול סמים או תרופות פעילות. למעשה, ההבחנה הפרמקולוגית בין סמים ואוכל הולכת ומיטשטשת ככל שאנחנו מגלים איזו השפעה עצומה יכולה להיות לאוכל על הצורה שבה אנחנו חושבים, מרגישים ופועלים". סקירה על פרופ' גארי וונק.
המשך... |
> מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
|
 |
השאלה העתיקה בדבר היכולת שלנו לעכל בשר אל מול מזון צמחי ממשיכה להעסיק רבים גם כיום. ישנם חוקרים הטוענים לטובת היכולת שלנו לצרוך מזונות מן החי (בשר, עוף ודגים), ומסבירים כי היא נובעת מהמבנה האנטומי של השיניים שלנו: כארבעה ניבים ו-20 שיניים טוחנות. מנגד, ישנה הטענה לפיה אורך מערכת העיכול שלנו מלמד על היכולת לעבד מזון צמחי. מזון חלבוני מהחי עלול לתסוס זמן ארוך מדי במערכת העיכול של בני אדם.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
טיפול רפואי חדשני מלווה מחקרים מוכיח כי ניתן להרגיל את הגוף למזון האלרגי על ידי איתור של סף הרגישות ואכילה מבוקרת של מזון שנועדה להפחית את הרגישות לאלרגיה הקטלנית.מדובר באלרגיה קטלנית שעלולה לגרום למוות. חשיפה לחלב חייבת להיעשות בזהירות ובפיקוח רפואי צמוד. עד כה "ילדים הסובלים מאלרגיה למזון היו חיים בחרדה מתמדת שמא בטעות ייחשפו למזון מסוים ויהיו בסכנת מוות".
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
 |
נראה שאין עדות לירידה במשקל הקשורה לשימוש בממתיקים מלאכותיים. מתחיל להתעורר החשד שהגוף המקבל מסר ש"יש כאן מתוק", דואג להשיג לעצמו משאר המזון, את הקלוריות המובטחות שלא הגיעו עם הממתיק. למשל, במעקב אחרי המרבים בשתיית משקאות דיאטתיים נמצא כי יש להם סיכוי מוגבר להשמנה ולמחלות מטבוליות. נראה שזה לא פשוט להסיק שהמשתמש בממתיקים מלאכותיים מבטיח את אי-השמנתו.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
מחקר חדש מוכיח כי העשרת שמן זית בנוגדי חימצון מתה ירוק, משפרת את יעילותו במניעת התפתחות טרשת עורקים ומחלות לב. פרופ' מיכאל אבירם, מהטכניון והמרכז הרפואי רמב"ם בחיפה, החוקר מזה כ-25 שנים את מנגנוני התפתחות טרשת העורקים ותוצאותיה (התקף לב ושבץ מוחין), הודיע על מזון ים-תיכוני/מקראי נוסף בעל תכונות מעכבות טרשת עורקים: שמן זית המועשר בנוגדי חימצון מתה ירוק.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
ככלל, כל ילד שנולד משנה את האיזון של המערכת המשפחתית ומחייב את כל אחד מבני המשפחה לשנות משהו בהתנהלות ובתפקוד, ומכאן שהילד השני יגדל עם הורים שונים מאלה שפגש הילד הראשון. ההבדל הוא בעיקר בדגשים. ועדיין המעבר מזוג לשלישייה הוא דרמטי יותר. ברגע שבני זוג הופכים להורים הם נכנסים לתהליך הכולל הסתגלות לסטטוס החדש והתמודדויות ברמות שונות.
המשך... |
> ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
|
 |
כל מזון שהינו פחמימה "מתנהג" בגופנו באופן שונה ובעל ערך גליקמי ייחודי לו. האינדקס הגליקמי מתאר את ההבדל בין הפחמימות במזונות שונים ומדרג אותן לפי השפעתן על רמות הסוכר בדם. האינדקס איננו מתייחס לכמות הפחמימות במזון אלא לקצב ספיגתן בדם, ולמעשה לקצב העלייה ברמת הסוכר בדם. האינדקס נמדד על בסיס של 50 גרם פחמימות זמינות במזון.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|