אגרון
|
 |
ראיון עם ג'וש שונוולד שכתב ספר חדש באנגלית על סוגי התזונה והמאכל הצפויים להתפתח בשנת 2050 .שונוולד צופה שבעתיד תצרוך האנושות הרבה יותר חלבונים מיצוריים ימיים. "אף שכמות הדגים החופשיים בעולם קטנה והולכת, כבר עכשיו 50% מדגי המאכל בעולם מגיעים מחוות גידול, והביקוש להם רק גובר. אחד הפתרונות האפשריים הוא גידול דגים על פני היבשה, בתוך האנגרים עצומים".
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר סין, ספרו של ד"ר ט' קולין קמפבל, נשען על מגוון עצום של מקורות מדעיים, וביניהם סקר התזונה המקיף בהיסטוריה. מסקנתו: תפריט צמחי מגוון, ללא כל מוצרים מן החי, הוא אמצעי עיקרי למניעת המחלות הכרוניות האופייניות למערב, והוא גם תורם לריפוי מחלות אלה. אריאל צֹבל סוקר את הספר בניסיון להציג את הנושאים העיקריים המופיעים בו. הסקירה כוללת מבחר מקורות מידע נוספים.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
מחקר אמריקני מגלה כי אנשים רעבים נוטים לפנות קודם לפחמימות ולמזון עתיר קלוריות, ולאכול בסך הכל יותר מהרצוי. המזון במנה הראשונה קובע את ההמשך, אומרים החוקרים. החדשות האלה בוודאי לא יפתיעו את מי שמנוסה כבר בדיאטות או מי שרגיל לנשנש חטיפים על בטן ריקה, אבל המחקר חושף נתונים מעניינים על האופן שבו אנו בוחרים מה לאכול ובאיזה סדר לא תקין אנו חיים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
סרט תיעודי רציני שבו מדברים מומחים לתזונה ורפואה. הם טוענים כי המזון הרבה יותר משמעותי למצב הבריאות שלנו מאשר אנו חושבים כיום. האוכל שאנו רגילים לאכול עובר תהליכי בישול מאבד את האנזימים שלו והויטמינים ואינו תורם לבריאותנו, להפך. מזון מהיר פוגע בבריאות שלנו. מה הם מזונות-העל אנו צריכים לשאוף אליהם? מדובר על חומרי מזון נוגדי חמצן.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
.JPG) |
על מנת להבין איך משפיע שינוי תזונתי על מצבו הבריאותו של האדם ד"ר פורמן חושף בפני הקוראים מספר מנגנונים המובילים למחלות ואת הדרכים לרפא אותן. ראשית, הוא מסביר את חולייו של התפריט המודרני, העשיר במזונות מן החי ובשומנים. הוא משווה הארעות של מחלות שונות בקרב אוכלוסויות החשופות לתזונה מערבית ובקרב אוכלסיות שמזונן מבוסס על בעיקר על מזון מן הצומח ומזון בלתי מעובד. חשיבות הצום הרפואי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
כמה צריך לאכול כדי להישאר צלולים? המחקר גילה כי צריכת קלוריות גבוהה מדי, בין 2100 ל-6000 קלוריות, יכולה להכפיל את הסיכון להפרעות קוגניטיביות בלתי הפיכות, כמו אובדן זיכרון, בעיקר אצל אנשים בגילאי 70 ומעלה. המחקר בדק 1233 אנשים בין הגילאים 70 ל-89, שמילאו שאלונים לגבי צריכת הקלוריות שלהם ורמת היכולות הקוגניטיבית שלהם. ל-163 מתוכם הייתה הפרעה קוגניטיבית כלשהי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
חקלאי העולם יצטרכו להגדיל את ייצור המזון ב-70% עד 2050, כדי לענות על צורכי האוכלוסייה, שתמנה עד אז תשעה מיליארד בני אדם. כך עולה מהערכה גלובלית ראשונה שפרסם האו"ם על מצב מאגרי החקלאות בכדור הארץ. משמעות הדבר היא שיש להגדיל במיליארד טונות את ייצור החיטה, האורז ודגנים אחרים, ולייצר עוד כ-200 מיליון טונות של בשר."המצב העולמי של מאגרי אדמה ומים למזון וחקלאות"
המשך... |
> מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|