.jpg) |
מחקר שהתפרסם בכתב העת הרפואי The Lancet Public Health מצא שאחד המרכיבים החשובים של המזון שאנו אוכלים – הפחמימות – קשור קשר הדוק לתוחלת החיים שלנו. ככלל, מי שאוכלים כמות טובה של פחמימות חיים יותר.המחקר החל כבר בשנות ה-80, כש-15 אלף משתתפים מילאו שאלונים על הרגלי התזונה שלהם וציינו פרטים נוספים שעשויים להשפיע על בריאותם לאורך זמן, כמו מין, גיל, מוצא, השכלה, הרגלי עישון ופעילות גופנית. הרגלי התזונה שלהם נבדקו שוב ושוב
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
לפחמימות יצא שם רע בשל הקשר בין צריכה מופרזת שלהן להשמנה, תסמונת מטבולית וסוכרת. "רעילות פחמימות" היא מונח המתאר צריכת יתר של כל סוגי הפחמימות שגורמת למחלות כרוניות. משום כך, דיאטות דלות בפחמימות הפכו לפופולריות בקרב אנשים שרוצים לרדת במשקל או לאזן את רמת הסוכר בדם. אולם מחקרים מראים שאיכות הפחמימות הנצרכות חשובה כמו כמותן.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
.JPG) |
רבים הרוצים לרזות מכירים את התחושה של ההתמכרות לפחמימות וכמה קשה להימנע מהן. עכשו גילו כי למזון עתיר פחמימות יש טעם ייחודי שאותו כפי הנראה יכנו - טעם עמילני. הלשון שלנו מכירה את הטעמים: מלוח, מתוק, חמוץ ומר ולפני מספר שנים הוסיפו גם את הטעם החמישי Umami הקשור במונוסודיום-גלוטמט. עכשו מציעים חוקרי אוניברסיטת אורגון להוסיף להגדרות עוד טעם, השישי, שיצביע על ההכרה במרכיב מרכזי בבחירת טעמים...
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
"7 אפ" פרויקט תיעודי רב רושם, המלווה 14 בריטים מאז היותם בני שבע בדילוגים של שבע שנים, שהצפייה בו לא רק מלמדת אותנו על גיבורי הסדרה, ודרכם עלינו, אלא גם משקפת את התקופה שבה אנו חיים. איש מיוצרי הסדרה בעלת הקונספט החדשני, שבכל פרק שלה משלבים קטעים מהפרקים הקודמים וכך יוצרים רצפי התבגרות של הדמויות, לא העלה בדעתו איזה מקום יהיה לפרויקט במציאות הנוכחית.
המשך... |
> ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
|
 |
הטעות הנפוצה מכולן היא זו המתייחסת לצריכת פחמימות כגורם בעייתי בשמירה על משקל תקין. כמו בכל דבר בחיים מידתיות היא המפתח ! הבעיה היא לא הפחמימות עצמן אלא כמה אנחנו אוכלים מהן... לכן ,חשוב להקפיד לחלק את אכילת הפחמימות לאורך כל היום כאשר אנחנו לא מעמיסים כמות גדולה מידי בארוחה אחת ומצד שני לא פותחים פער של יותר מ-4 שעות בהן לא אכלנו בכלל פחמימות.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|