 |
כשעמותה מסן פרנסיסקו החלה פיילוט של הכנסה בסיסית אוניברסלית בפברואר של השנה שעברה, ונתנה לקבוצה קטנה של חסרי בית 500 דולר בחודש במשך חצי שנה, היא לא ציפתה שהכסף הזה יביא לכך שהם ימצאו דיור בעיר, שבה שכירות של דירת חדר ממוצעת עולה למעלה מ־3,000 דולר לחודש. אלא שכיום, שישה חודשים אחר שהסתיים הניסוי, יותר משני שליש מאותם הומלסים, הצליחו להסתדר כבר לא גרים ברחוב.
המשך... |
> אנשים פשוטים
|
 |
דרך הקיבוץ עברו יהודים שעלו מארצות השכנות - כמו סוריה ולבנון וכן מטורקיה, עיראק ואפילו מאפגניסטאן. גם יהודים שבאו מאירופה דרך לבנון, עברו בכפר גלעדי. חלק מהמעפילים הגיעו ללא סיוע ואחרים במבצעי העפלה שלהם סייעו מוסדות היישוב, אשר פעלו בשיתוף עם תנועות ציוניות בארץ המוצא. כזה היה "מבצע האלף" שהתקיים בין השנים 1946-1945 ובמסגרתו עלו מסוריה כ-1,300 ילדים .
המשך... |
> מחקרים ועיונים בהיסטוריה
|
 |
לפני כשנתיים ביקרה הרופאה ד"ר קארן וו, בת 36, באפגניסטאן והתאהבה במקום ובתושבים. היא עזבה את עבודתה בלונדון ועברה לקאבול כדי להעניק טיפול רפואי לאזרחי המדינה שהקסימה אותה כל כך. היא היתה אמורה וו לעלות על טיסה ללונדון, כדי להינשא בעוד שבועיים לבן זוגה. בסוף השבוע, נרצחו ד"ר וו ותשעה עובדי סיוע אחרים בידי הטליבאן על גבול מחוז נוריסטאן המבודד והיפה.
המשך... |
> שכול
|
|