אגרון
|
 |
מצפן המזון שפורסם בכתב העת Nature Food ומומן בחלקו על ידי ענקית ייצור המזון דנונה, מתמקד ב-54 מאפיינים תזונתיים שונים הקשורים למחלות כרוניות עיקריות. גורמים אלה יכולים להגביר או להפחית את הסיכון להשמנה, סוכרת, מחלות לב וכלי דם, סרטן ותת תזונה. מצפן האוכל משתמש בציון אחד עקבי עבור כל המזונות, המשקאות ואפילו המנות והארוחות המעורבות במקום לקבץ אותם לתת להם ניקוד באופן סובייקטיבי בצורה שונה.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
מתי שתיית מים הופכת למסוכנת? כמה בשר אדום נחשב בריא? למה דגים הוגבלו על ידי רשויות הבריאות בארה"ב והאם קפה ישפר לכם את הבריאות? כשמזונות בריאים הופכים למסוכנים. "למזון שאנו אוכלים יש השפעה מכרעת על גופנו, נפשנו ובריאותנו", אומרת שרונה לוין, תזונאית קלינית, "אולם, כמו הרבה דברים בחיים לדברים טובים יש גם השפעה הפוכה כאשר אנחנו מפריזים."
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
מחקר שנערך באיטליה בדק ומצא כי צריכת גבינת חלב כבשים יכולה לסייע בהורדת רמות של סמנים הקשורים להופעת מחלות לב. חלב כבשים עשיר בחומצת שומן לינולאית מצומדת, שמסוגלת להאט את התהליך הטרשתי ולמנוע מחלות לב. חוקרים מאוניברסיטת פירנצה בדקו את ההשפעה של גבינת פקורינו, העשירה באופן טבעי בחומצת שומן לינולאית מצומדת (conjugated linoleic acid- CLA)על מדדים של דלקת.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
אכילה של חופן אגוזי פקאן בכל יום עשויה לסייע בהגנה על מערכת העצבים. כך על פי מחקר חדש שפורסם בשנת 2010 בכתב העת Topics in Nutraceutical Research. על פי המחקר החשוב הזה, תוספת של אגוזי פקאן לתפריט היומי עשויה לעכב תהליכים של ניוון תאי עצב מוטוריים הקשורים בגיל. ניוון זה מתרחש בין היתר במחלת ה-ALS, המכונה גם מחלת לו-גריג.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
טיפול רפואי חדשני מלווה מחקרים מוכיח כי ניתן להרגיל את הגוף למזון האלרגי על ידי איתור של סף הרגישות ואכילה מבוקרת של מזון שנועדה להפחית את הרגישות לאלרגיה הקטלנית.מדובר באלרגיה קטלנית שעלולה לגרום למוות. חשיפה לחלב חייבת להיעשות בזהירות ובפיקוח רפואי צמוד. עד כה "ילדים הסובלים מאלרגיה למזון היו חיים בחרדה מתמדת שמא בטעות ייחשפו למזון מסוים ויהיו בסכנת מוות".
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|