אגרון
|
 |
אנחנו חיים בעידן מודרני בו תעשיית המזון מייצרת שפע של מזונות עשירים בעמילנים, צבעי מאכל, סוכרים, חומרים מלאכותיים ושומנים רווים. במקביל, ישנה ירידה משמעותית באכילת ירקות אורגניים וחומצות שומן הכרחיות (אומגה 3-6-9) וכך האיזון הנכון מבחינת החומציות והבסיסיות בגוף - 80% מזונות עם ph בסיסי ורק 20% עם ph חומצי - מופר לאורך השנים.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
צריכה קבועה של משקאות ממותקים, ובייחוד של משקאות דיאטטיים, מעלה את הסיכון לדיכאון בקרב בני 50 ומעלה. כך עולה ממחקר אמריקאי נרחב שממצאיו מתפרסמים השבוע. המחקר החל באמצע שנות התשעים והשתתפו בו 263,925 נבדקים בני 50 עד 74 שלא סבלו בעבר מדיכאון. בתום עשור של מעקב אחר הרגלי השתייה שלהם אובחנו 11,311 מתוכם כסובלים מדיכאון קליני.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הרעיון בביצוע המחקר לגבי קינמון ואלצהיימר התעורר לאחר שהחוקרים מצאו שלקינמון השפעות חיוביות על מחלות שונות, ועל וירוסים שונים. כך למשל נמצא בעבר כי לקינמון השפעה חיובית על וירוס השפעת, ובאוניברסיטת תל אביב כבר רשמו פטנט ב-2004 על הקינמון כתוסף מזון המונע הדבקות בשפעת ובוירוסים עונתיים נוספים. הגילוי שקינמון מסייע במניעת המחלה, ואולי אפילו בטיפול באלצהיימר מעודד במיוחד.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
לפיטוכימיקלים הנמצאים בפירות ובירקות יש כמה מנגנונים אפשריים: פועלים כאנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), גורמים לעלייה באנזימים המנטרלים רעילות, משפיעים על מטבוליזם של כולסטרול ואסטרוגן, משפיעים על המעיים, מסייעים בשמירה ותיקון של דנ"א פגוע, משפיעים על תהליכים דלקתיים המהווים סיכון למחלות לב וכלי דם ועוד. שתי הקבוצות עיקריות: קבוצת הפלבנואידים וקבוצת הקרטנואידים.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
כל מזון שהינו פחמימה "מתנהג" בגופנו באופן שונה ובעל ערך גליקמי ייחודי לו. האינדקס הגליקמי מתאר את ההבדל בין הפחמימות במזונות שונים ומדרג אותן לפי השפעתן על רמות הסוכר בדם. האינדקס איננו מתייחס לכמות הפחמימות במזון אלא לקצב ספיגתן בדם, ולמעשה לקצב העלייה ברמת הסוכר בדם. האינדקס נמדד על בסיס של 50 גרם פחמימות זמינות במזון.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|