> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
ישראל פיתחה את תחום הנוטריגנומיקה. התחום עוסק בהבנת הקשר בין חומרי מזון לביטוי גנים, וכיצד ניתן להתאים תפריט תזונתי אישי לכל אדם בהתאם לפרופיל הגנטי שלו. החוקרים בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית באוניברסיטה העברית בירושלים, מחפשים בשלב זה את הקשר בין מזונות שונים לביטוי הגנים. בשלב מאוחר יותר, המטרה היא להתאים תזונה לאנשים באופן ספציפי בהתאם לגנטיקה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
בפעם הבאה שאתם מתלבטים האם לשתות תה או קפה, אולי כדאי שתבחרו דווקא באופציה הראשונה. מחקר חדש מגלה כי מרכיבים טבעיים שמכיל תה משפרים את פעילות המוח ואת הערנות. עוד התגלה כי דריכות שותי התה הייתה גבוהה יותר. ד"ר טים בונד שייעץ למחקר מטעם תעשיית התה המליץ לשתות לפחות ארבע כוסות תה שחור ביום, מאחר ושתייתו משפרת את התפקוד הקוגנטיבי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
עד היום חשבנו שקפה מזיק כי הוא מעלה דופק ולחץ דם. המחקר מגלה: שתיית קפה משפרת תפקוד כלי דם וייתכן כי מקטינה סיכוי להתקף לב . מה עושות שלוש כוסות קפה לכלי הדם? מסתבר שרק טוב. כך לפחות לפי מחקר חדש שנערך במרכז הלב של בית החולים שיבא אשר בדק מהי ההשפעה המיידית של 200 מ"ג קפאין על כלי הדם ומצא שיפור משמעותי בתפקודם. הויכוח בין הרופאים בסוגיה זו של קפה ולחץ דם עדיין נמשך בעולם.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר מקיף, שפורסם בבריטניה, מצא כי ברוב המקרים לא נמצא יתרון בטעם או בערך התזונתי של מזון אורגני לעומת מזון רגיל. כמו כן, בדיקות מעבדה מקיפות באותו מחקר מצאו כי ברוקולי שגדל בתנאים רגילים הכיל יותר נוגדי חימצון מאשר ירקות אורגניים. כמו כן,נמצא במחקר הבריטי כי תפוחי אדמה לא-אורגניים הכילו שיעור גבוה בצורה משמעותית של ויטמין C מאשר אלו הרגילים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הטעות הנפוצה מכולן היא זו המתייחסת לצריכת פחמימות כגורם בעייתי בשמירה על משקל תקין. כמו בכל דבר בחיים מידתיות היא המפתח ! הבעיה היא לא הפחמימות עצמן אלא כמה אנחנו אוכלים מהן... לכן ,חשוב להקפיד לחלק את אכילת הפחמימות לאורך כל היום כאשר אנחנו לא מעמיסים כמות גדולה מידי בארוחה אחת ומצד שני לא פותחים פער של יותר מ-4 שעות בהן לא אכלנו בכלל פחמימות.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
לפיטוכימיקלים הנמצאים בפירות ובירקות יש כמה מנגנונים אפשריים: פועלים כאנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), גורמים לעלייה באנזימים המנטרלים רעילות, משפיעים על מטבוליזם של כולסטרול ואסטרוגן, משפיעים על המעיים, מסייעים בשמירה ותיקון של דנ"א פגוע, משפיעים על תהליכים דלקתיים המהווים סיכון למחלות לב וכלי דם ועוד. שתי הקבוצות עיקריות: קבוצת הפלבנואידים וקבוצת הקרטנואידים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מה הקשר בין שתייה חמה וסרטן הוושט? מחקרים מראים שתזונה נכונה והתמדה בפעילות גופנית עשויות להפחית את הסיכוי שלכם לחלות בסרטן. אז ממה מתחילים? אלה הר-נוי התייעצה עם מיטב המומחים ועכשיו היא ממליצה לכם מה לזלול וממה להיזהר. כשמשווים את דפוסי התחלואה בסרטן בסין לעומת ארצות הברית, ניתן לראות שחמשת סוגי הסרטן הנפוצים ביותר במדינות השונות כל כך שונים, ולא רק מסיבות גנטיות.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|