> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הרעיון בביצוע המחקר לגבי קינמון ואלצהיימר התעורר לאחר שהחוקרים מצאו שלקינמון השפעות חיוביות על מחלות שונות, ועל וירוסים שונים. כך למשל נמצא בעבר כי לקינמון השפעה חיובית על וירוס השפעת, ובאוניברסיטת תל אביב כבר רשמו פטנט ב-2004 על הקינמון כתוסף מזון המונע הדבקות בשפעת ובוירוסים עונתיים נוספים. הגילוי שקינמון מסייע במניעת המחלה, ואולי אפילו בטיפול באלצהיימר מעודד במיוחד.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
"חלב עיזים נחשב למאכל בריא התורם גם להארכת תוחלת החיים", אומרת ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בקופת חולים כללית, מחוז מרכז. "חלב וגבינות עיזים הם מיסודות הדיאטה הים תיכונית, הידועה כיום ממחקרים כתורמת לבריאות ואריכות חיים. כך למשל בכרתים, שם צורכים חלב פרה לצד חלב עיזים וכבשים, אחוז מחלות הלב נמוך ביותר. בצרפת נהוג לצרוך גבינות עיזים ובאיטליה גבינות צאן".
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
במחקר המתפרסם בכתב העת "Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition", מעריכים חוקרים מבתי החולים וולפסון (בחולון) ושערי צדק (בירושלים) כי אחד המקורות להפרעה הוא האכלה אקטיבית של התינוק, האופיינית בייחוד להורים לפגים ולתינוקות הממוקמים באחוזוני הגדילה הנמוכים. בהאכלה אקטיבית, ההורים מאלצים את הילד לאכול כל שלוש שעות ולסיים את כל תוכן הבקבוק או הצלחת.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
בשורה מפתיעה מגיעה החודש מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הארוורד: חוקרים מצאו כי שתיית קפה מסייעת למנוע התפרצות של סרטן הערמונית. במחקר, שבחן את הסיכון לפתח סרטן ערמונית קטלני, שבו נגרמת תמותה מהירה לאחר שהגידול שולח גרורות לעצמות, נמצא כי שתייני קפה מצויים בסיכון מופחת לפתח את המחלה הקשה. במחקר השתתפו 47,911 גברים העוברים מעקב במסגרת מחקרית.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הספר מציג את עקרונות התזונה הנכונה ומגלה לקוראיו את סודות האכילה המותאמת אישית שמשלבת בין מדע התזונה לבין היבטים אישיים, כמו יחסים, אהבה, מיניות, רוחניות וקריירה. הספר מלא בתובנות חשובות על דיאטות ושיטות תזונה נפוצות שיאפשרו לכל אחד מכם להרכיב לעצמו השילוב המיטבי של המזון לגוף ולנפש שלו. היופי בשיטה האינטגרטיבית, שהיא מנסה לקחת את הטוב ביותר מכל העולמות.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
ספרה של איילת קלטר מעביר מסרים חדשים אשר נחשבים במובנים רבים מהפכניים. הוא ראשון מסוגו בארץ ונכתב על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת שהייתה חלק מתעשיית הדיאטה ובחרה להגיד - לא עוד. איילת קלטר היא דיאטנית לא קונבנציונלית, המתמחה בטיפול בהשמנה והתנהגויות אכילה והמובילה בארץ שיח מקצועי, חברתי וטיפולי אחר בנושא ההשמנה. זהו ספר אמיץ בגישתו, המעז להשמיע קול אחר אל מול תעשיית הרזון והדיאטות.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
חוקרים בדקו את נוגדי החמצון ב-9 סוגים שונים של אגוזים: אגוזי מלך, שקדים, בוטנים, פיסטוק חלבי, אגוזי לוז, אגוזי ברזיל, קשיו, מקדמיה ופקאנים באגוזי מלך נמצאו הרמות הגבוהות ביותר של חומרים נוגדי חמצון. אגוזי מלך הם נושאי הכתר בקרב משפחה של מזונות: אגוזים הגדלים על עצים ואגוזי אדמה. על-פי הדוח, באגוזי מלך יש שילוב של חומרים נוגדי חמצון באיכות גבוהה במיוחד.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|