> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר חדש מצא קשר בין מהירות האכילה למסת הגוף וקבע כי אכילה איטית יותר תסייע להרזייה.רוצים לרדת במשקל? המשיכו לאכול, אבל לאט. חוקרים ניו זילנדים גילו לאחרונה כי אכילה איטית מסייעת לירידה במשקל, כנראה משום שכשאוכלים לאט, צורכים דווקא פחות מזון. לדעת החוקרים, ייתכן כי האטה במהירות האכילה תסייע במניעת עלייה במשקל.במחקר השתתפו כ-1,600 נשים בגילאי 40-50.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
"אזור כחול" הוא אזור שבו אנשים חיים שנים רבות יותר, אזור שבו אנשים שומרים על בריאות וחיוניות גם בגיל 80, 90, ואפילו מאה. אבל איך בדיוק הם עושים את זה - בזכות הגנטיקה? התפריט? הגורל? או אולי יש משהו שונה מהותית בגישתם הכללית לחיים? דן בוטנר, מצויד במחקרים האחרונים של מומחי אריכות הימים, נדד אל ארבעה אזורים כחולים - סרדיניה שבאיטליה, אוקינאווה שביפן, לומה לינדה שבקליפורניה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מירה דנה, פסיכותרפיסטית, אנליטיקאית קבוצתית ומחברת הספר "נשים אוכלות את עצמן", טוענת שבאכילה רגשית או פסיכולוגית אדם אוכל יותר מהצורך הפיסי, במטרה להשביע רעב אחר. אכילה כזאת אינה מתקיימת מתוך בחירה או שליטה, אלא כתולדה של כוח שמוגדר על ידי האוכלים הרגשיים כ"חזק ממני". אם לא נבטא את מצוקותינו, כעסינו ותסכולינו - הדבר עלול להוביל אותנו לאכילה רגשית במטרה "לסתום לעצמנו את הפה" באוכל.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
המחקרים האחרונים המוכיחים את הקשר בין התערבות תזונתית לשנוי לחץ דם, הביאו לסיומו את הויכוח, והוכיחו את הרלוונטיות של הגישה התזונתית במניעה וטיפול בי ל"ד בכל השלבים - החל ממניעה מוקדמת ועד לתמיכה תזונתית תוך כדי טיפול תרופתי. במאמר זה תינתן סקירת מחקרי ההתערבות האחרונים: מחקר DASH, מחקר DASH SODIUM וכן ממצאים לגבי קשר ההשמנה והאינסולין ליתר לחץ דם.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
סקר שערכה לאחרונה החברה לרפואת האם והעובר שבאיגוד הגינקולוגי מגלה, כי הגינקולוגים הישראלים חלוקים בדעתם בכל הנוגע לתועלת שצומחת ממתן תוספי תזונה בהריון. הבלבול סביב ההמלצות חוגג. בעניין אחד יש הסכמה רחבה בין הרופאים: חומצה פולית היא תוסף תזונה הכרחי לאשה הרה. מחקרים הראו שנטילת חומצה פולית בחודשי ההריון הראשונים עשויה למנוע התפתחות מומים בתעלה העצבית של העובר.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
ד"ר לינדה בייקון, מומחית אמריקאית לתזונה, מנפצת את המיתוסים על השמנה ודיאטה וטוענת שרגשות האשם והדיכאון שבסוף תהליך ההרזיה רק גורמים לעלייה מחודשת במשקל. "הפסיקו להישקל", היא קוראת, "שום דבר טוב לא יצמח מזה" . במקום להתמקד במשקל היא מציעה לקהילה הרפואית לאמץ את מה שהיא מכנה "גישה אתית יותר ומבוססת עדויות מדעיות" - כזאת שתעודד אנשים לפתח הרגלי בריאות נכונים, ולאכול מזונות בריאים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר חדש מראה כי אנשים שאוכלים כמות רבה יותר של ירקות ופירות נהנים גם מתוחלת חיים ארוכה יותר. צמחים ממשפחת החרדל - כולל ברוקולי, כרוב וכרובית - יעילים במיוחד. המחקר, פורסם בעיתון האמריקני לתזונה רפואית. המידגם כלל מאות אלפי אנשים מסין. לגבי הירקות ממשפחת החרדל, ההבדל היה גדול אפילו יותר בהיבט של שיעור התמותה בין אנשים עם צריכה גבוהה לבין אלו עם צריכה נמוכה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|