> אנשים , מזון ותזונה
|
.JPG) |
על מנת להבין איך משפיע שינוי תזונתי על מצבו הבריאותו של האדם ד"ר פורמן חושף בפני הקוראים מספר מנגנונים המובילים למחלות ואת הדרכים לרפא אותן. ראשית, הוא מסביר את חולייו של התפריט המודרני, העשיר במזונות מן החי ובשומנים. הוא משווה הארעות של מחלות שונות בקרב אוכלוסויות החשופות לתזונה מערבית ובקרב אוכלסיות שמזונן מבוסס על בעיקר על מזון מן הצומח ומזון בלתי מעובד. חשיבות הצום הרפואי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
פרי התמר ידוע כמעדן מתוק ומזין, שלא בכדי שמור לו מקום של כבוד בין שבעת המינים. כעת מתברר שמדובר במין שאינו משמין: חוקרים ישראלים שחקרו את שני זני התמרים הגדלים בארץ, מג'הול וחלאווי, גילו שאכילה של מאה גרם מהם ביום תורמת להפחתת רמות השומנים בדם וכך מגנה מפני אירועי לב, ובנוסף תורמת לירידה משמעותית ברמות חמצון הדם ומאטה את תהליכי ההזדקנות בגוף.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
לפי המחקר הראשון, שנערך באוניברסיטת קונטיקט, יש לאכילת ביצים השפעה חיובית על המטבוליזם של כולסטרול מסוג HDL בקרב גברים ונשים עם התסמונת המטבולית. המשתתפים במחקר צרכו דיאטה מופחתת פחמימות. חלק מהמשתתפים אכלו עד שלוש ביצים שלמות ביום ואחרים אכלו את אותה הכמות של תחליף לביצים. אחרי 12 שבועות הראתה הקבוצה שצרכה ביצים שיפור בערכי ה-HDL, כאשר בדם נמצא מספר רב של חלקיקי HDL וכל חלקיק היה גדול יותר.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
אם יש לכם נטייה גנטית להשמנה, שנת לילה ארוכה תוכל לעזור לכם להתגבר על הגנטיקה ולשמור על הגזרה. מחקר חדש מצא כי ככל שישנים פחות, כך הגנים משפיעים יותר על המשקל. 9 שעות שינה או יותר בלילה עשויות לדכא את ההשפעה שיש לגנטיקה על משקל הגוף וכך לאפשר יותר שליטה על המשקל. מהממצאים שפורסמו בכתב העת Sleep עולה כי שינה ארוכה יותר קשורה עם BMI נמוך יותר.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מאמרים ומחקרים חדשים שנאספו ע"י מחלקת האיסוף של פורטל הגורם האנושי. בין הנושאים בסקירה : האם מצרים נמצאת על סף רעב ? רזרבות המטבע של מצריים תספקנה לכחודשיים בלבד של ייבוא מזון, כך סבור הכלכלן דייוויד גולדמן שחוזה רעב במדינה. מדוע עדיין יש רעב בעולם?, יש בעולם מספיק אוכל בשביל להאכיל את כולם, אז למה יש רעב? סקירת מאמרים ומחקרים אקדמיים מתוך מאגרי מידע בינלאומיים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר חדש מבהיר כיצד מנגנון אנזימי גורם לכך שצריכת קלוריות נמוכה מאריכה את תוחלת החיים.במחקר חדש הצליחו חוקרים להוכיח כיצד מנגנון אינזימטי מוביל לכך שצריכת מעט קלוריות מאריכה את תוחלת החיים מאיטה תהליכי הזדקנות ומפחיתה סיכון למחלות. ממצאי המחקר שנערך על ידי חוקרים שוודים מאוניברסיטת גוטסבורג פורסמו בכתב העת בנושא ביולוגיה מולקולארית Journal Molecular Cell.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
בגופנו יש שני הורמוני תיאבון: גרלין (Ghrelin) שמודיע - אני חייב לאכול, ולפטין ((Leptin שמודיע - אני שבע. גרלין הוא פטפטן. הוא שולח הודעות למוח לרצות אוכל בערך כל חצי שעה. כשאתם רעבים או מחליטים לאכול פחות, הוא שולח הודעות רעב למוח לעיתים קרובות יותר ובעוצמה רבה יותר. לבסוף, המוח "קורס" תחת הלחץ - וחפיסת השוקולד נעלמת.לפטין, לעומתו, שולח למוח הודעות של "אני מלא, אני שבע.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|