> אנשים , מזון ותזונה
|
.JPG) |
על בסיס סקירה וניתוח נתונים של ניסויים קליניים קודמים, שכללו יותר מ-68,000 משתתפים, חוקרים מיוון, שפרסמו את הממצאים בכתב העת של איגוד הרפואה האמריקני, טוענים כי לחומצות שומן אין כל השפעה על שיעור התמותה הכללי, על שיעור התמותה ממחלות לב או על שיעור התמותה מהתקפי לב ומשבץ. לדברי החוקרים, מבית החולים האוניברסיטאי איונינה, הממצאים נכונים גם לגבי צריכת חומצות שומן מתוספות כמו גלולות, וגם מדגים כחלק מהתזונה הכללית.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
פרופ' רוי באומייסטר, פסיכולוג מאוניברסיטת פלורידה ומחוקרי המשמעת העצמית המובילים בעולם. "אנשים יכולים להיות ריאליסטים לגבי הקריירה והמצב הפיננסי שלהם, אבל מאבדים את הקשר למציאות כשזה מגיע ליכולת שלהם לרזות.באומייסטר טוען שהמדידה העקבית היא אחד הכלים החשובים והמשפיעים ביותר על הצלחת דיאטות.כתבה מרתקת ומקיפה שנכתבה ע"י אורן הוברמן בעיתון "כלכליסט".
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
ראיון עם ג'וש שונוולד שכתב ספר חדש באנגלית על סוגי התזונה והמאכל הצפויים להתפתח בשנת 2050 .שונוולד צופה שבעתיד תצרוך האנושות הרבה יותר חלבונים מיצוריים ימיים. "אף שכמות הדגים החופשיים בעולם קטנה והולכת, כבר עכשיו 50% מדגי המאכל בעולם מגיעים מחוות גידול, והביקוש להם רק גובר. אחד הפתרונות האפשריים הוא גידול דגים על פני היבשה, בתוך האנגרים עצומים".
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר סין, ספרו של ד"ר ט' קולין קמפבל, נשען על מגוון עצום של מקורות מדעיים, וביניהם סקר התזונה המקיף בהיסטוריה. מסקנתו: תפריט צמחי מגוון, ללא כל מוצרים מן החי, הוא אמצעי עיקרי למניעת המחלות הכרוניות האופייניות למערב, והוא גם תורם לריפוי מחלות אלה. אריאל צֹבל סוקר את הספר בניסיון להציג את הנושאים העיקריים המופיעים בו. הסקירה כוללת מבחר מקורות מידע נוספים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקרים אחרונים בתחום מראים כי רישום של ההתקדמות היומית מסייע להשיג תוצאות טובות יותר מבחינת המשקל וההיקפים: מבין 1,700 אנשים הסובלים מעודף משקל שביצעו תוכנית הרזיה במשך חצי שנה, אלה שניהלו יומן אכילה יומיומי רזו פי שניים מאשר אלה שלא ניהלו רישום בכלל.
כמו כן, לנשים וגברים אוסטרלים אשר החלו בתוכנית אימונים חדשה היה סיכוי גבוה פי שלושה להתאמן חמישה ימים בשבוע אם הם רשמו ביומן.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר אמריקני מגלה כי אנשים רעבים נוטים לפנות קודם לפחמימות ולמזון עתיר קלוריות, ולאכול בסך הכל יותר מהרצוי. המזון במנה הראשונה קובע את ההמשך, אומרים החוקרים. החדשות האלה בוודאי לא יפתיעו את מי שמנוסה כבר בדיאטות או מי שרגיל לנשנש חטיפים על בטן ריקה, אבל המחקר חושף נתונים מעניינים על האופן שבו אנו בוחרים מה לאכול ובאיזה סדר לא תקין אנו חיים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
סרט תיעודי רציני שבו מדברים מומחים לתזונה ורפואה. הם טוענים כי המזון הרבה יותר משמעותי למצב הבריאות שלנו מאשר אנו חושבים כיום. האוכל שאנו רגילים לאכול עובר תהליכי בישול מאבד את האנזימים שלו והויטמינים ואינו תורם לבריאותנו, להפך. מזון מהיר פוגע בבריאות שלנו. מה הם מזונות-העל אנו צריכים לשאוף אליהם? מדובר על חומרי מזון נוגדי חמצן.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|