> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
התפתחות המכשירים המשמשים את האדם לבישול ולאכילה עומדת במוקד ספר חדש, "Kitchen Consider the Fork: A History of Invention in the" ("קחו לדוגמה את המזלג: ההיסטוריה של ההמצאה במטבח"). כתבה אותו בי וילסון הבריטית, בעלת טור והיסטוריונית בתחום הגסטרונומיה. הסיפור מתחיל בספלים וקערות פרהיסטוריים שיוצרו מכל חומר שהיה זמין ומתאים למטרה. כמה תרבויות המשיכו במנהג הזה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
לפי דעתה של רחל טלשיר הכי קשה להקפיד ללעוס לאט וביסודיות. זה נשמע, לפחות בפעם הראשונה, מגוחך. מה זה להקפיד ללעוס לאט וביסודיות לעומת הפרידה ממנעמי החיים? רבים וטובים גורסים כי עצם הלעיסה האטית והיסודית עשויה לרפא מחלות מעיים וכיב קיבה. לעיסה נכונה לא רק משפרת את העיכול אלא גם מגבירה את זרימת הדם ומחזקת את שרירי הלסת. כאשר לועסים לאט וביסודיות מושגת תחושה שובע.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
ד"ר דינה ראלט , אשר הידע המעמיק שלה על תהליכים פיסיולוגיים ומנטליים הפך אותה בשנים האחרונות לאחת המומחיות לבריאות הוליסטית בישראל, פיתחה לאחרונה את הקורס (חינם!!) "הסירו דאגה מגופכם קורס לימוד (7 שעורים) למהלכי בריאותנו לאפשר לנו לתכנת את דרכינו להרזיה, דהיינו ללמוד לחיות עכשו". ד"ר דינה ראלט גיבשה כאן בקורס תובנות רבות על תזונה והשמנה והתמודדות נכונה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הטרנד של לקיחת תוספים בלתי מבוקרת בעייתי בבסיסו.הבעיה העיקרית נעוצה כיום בקונפליקט שבין לקיחת תוספים במקרה שבאמת קיים מחסור לבין לקיחת תוספים בכמויות מופרזות, ללא המלצת אנשי מקצוע. אמנם קיימים חוסרים תזונתיים גם בחברת השפע, בשל אכילת מזון בעל ערך תזונתי נמוך ומגבלת קלוריות של התפריט למניעת השמנה, אך זמינות התוספים ללא צורך בייעוץ מקצועי מאפשרת לחברות לשכנע את הציבור.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
.JPG) |
פרוביוטיקה יכולה לעזור בהורדת רמות הכולסטרול הרע בדם. כך מצא מחקר חדש שנערך במחלקה לרפואה של אוניברסיטת מק'גיל במונטריאול ופורסם ב- American Heart Association's Scientific Sessions. המחקר מצא כי מוצר המכיל בקטריה פרוביוטית מהונדסת יכול לגרום להורדת רמת הכולסטרול הרע בדם. המחקר שבדק את השפעת המוצר על רמות הכולסטרול בדם, כלל 127 משתתפים מבוגרים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
צריכת דגים נחשבת לאחד ממרכיבי המפתח של תזונה בריאה, ולפי הנחיות קרדיווסוקולאריות שונות מומלץ לצרוך סוגי דגים שונים, עדיף דגים שומניים, לפחות פעמיים בשבוע. דגים, ובייחוד דגים שומניים החיים במים קרים, הם המקור התזונתי העיקרי לחומצות שומן אומגה 3 (חומצות שומן polyunsaturated).המאמר שוכתב מאנגלית ונערך על ידי ד"ר ורד פרכטר מהפורטל "דוקטורס אונלי".
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
דיאטה עשירה בעגבניות עשויה להקטין את הסיכון ללקות בשבץ, כך קובעים חוקרים מפינלנד שחקרו את השפעת הליקופן, כימיקל אדום בהיר המצוי בעגבניות, פלפלים ומלונים.המחקר עליו מדווחת רשת BBC בוצע על 103 גברים, ועקב אחריהם במשך 12 שנים. הנחקרים חולקו לארבע קבוצות לפי רמת הליקופן בדמם. תוצאות המחקר הצביעו על כך שהגברים שבדמם נמצא הכי הרבה ליקופן היו בעלי הסיכוי הקטן ביותר ללקות בשבץ.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|