> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
המילה "דיאטה" התחפשה ל"שינוי אורח חיים" בעשור האחרון, אך כך או כך הגוף נאבק בירידה במשקל ודינם של 95% מהאנשים שעושים דיאטה להשמין חזרה. כ-95% מהאנשים שעושים דיאטה משמינים חזרה, אולם איש אינו מוותר על חלום הרזון.אחת הסיבות העיקריות לעלייה במשקל אחרי תהליך של הרזיה היא הדיאטה עצמה, כלומר החסך הקלורי, ההגבלה וההימנעות. עבור מרבית האנשים דיאטה היא התעלמות מאותות פנימיים של רעב.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הספר מסביר בצורה נחרצת ומשכנעת כיצד סילוק החיטה מתפריטנו - כולל חיטה מלאה ובריאה כביכול - הוא המפתח להפחתת קילוגרמים מיותרים אחת ולתמיד ולשיקום מגוון רחב של בעיות בריאות ותסמינים של מערכת העיכול.הספר חושף את האמת העגומה על החיטה של היום, שאינה דומה כלל לחיטת הבר שאבותינו טחנו ואפו ממנה את לחמם. החיטה של היום עברה הכלאות ושינויים גנטיים ניכרים...
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
לפי דו"ח האושר, בעוד ב- 2005-2007 עמדה תוחלת החיים הבריאים בישראל על 71 שנים בממוצע, הרי שבשנים 2010-2012 היא עומדת על 68. כלומר בחמש שנים בלבד, קוזזו כמעט שלוש שנים מבריאותו של האדם הממוצע בישראל. משמע, הישראלים חיים אמנם יותר אבל איכות חייהם נמוכה ומגיל צעיר יותר הם חולים ונתונים לחסדי תרופות ולהתערבויות כירורגיות. מאמר של הרופא ד"ר מיכאל ויינפאס.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
שומן איננו מחולל מחלות מובהק - לא בגוף שלנו ולא באוכל שלנו. הממצאים ממחקריה של פרופ' איריס שי מראים שיש סוגים שונים של שומן. יש שומן שעלול לגרום למחלות, כמו שחשבנו עד כה, אבל יש אנשים שהשומן שלהם הוא שפיר לחלוטין. הם שמנים אבל בריאים. בירחון המדעי JAMA פרופ' קתרין פלגל מראה שרבים ממי שאנחנו מחשיבים "שמנים מדי", הם למעשה אנשים בריאים יותר מרוב הרזים שאנחנו מכירים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
אם אדם מסוים, הוריו או ההורים של הוריו סבלו מתזונה לקויה, קיימת סבירות גבוהה יותר שבסביבה עשירה במזון, יסבול אותו אדם מהשמנת יתר. יתרה מזאת, כאשר אנשים הסובלים מהשמנת יתר מולידים ילדים, הם מעבירים הלאה את השינויים במטבוליזם היוצרים גם אצל הדור הבא את הנטייה להשמנת יתר. בדומה לילדיהם של מי שלא היה לו די מזון, המטבוליזם של ילדיו של מי שהיה לו יותר מדי מזון נקבע בדרכים הנוטות לעודד השמנת יתר.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
לגוף שלנו יש מערכת מתוחכמת ששולטת בצריכה וקובעת את כמות השומן . שאנחנו שומרים. מסתבר שמולקולות בתוך המזון מבלבלות את המערכת הזאת. חלקן מעוררות תאבון ומאחסנות שומן. אחרות עושות ההיפך ומפעילות את מעגלי המוח שמדחיקים את התיאבון.בעקבות זאת, כמה חוקרים קוראים לשינוי מהותי בחשיבה התזונתית. הם טוענים שכדאי לחשוב על מזון כעל קוקטייל של הורמונים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
השמן המופק מזרעי הפשתן הוא הבסיס לשיטת הריפוי המיוחדת, לטיפול במחלות כרוניות קשות ובסרטן.ד"ר יוהנה בדוויג חיתה בגרמניה בשנים 2003-1903 והקימה מכון ריפוי בשיטתה, שבו התרפאו אלפי חולים. היא הייתה ביוכימאית, מהמפורסמים ביותר באירופה ומועמדת כמה פעמים לפרס נובל. היא עסקה הרבה בחקר הסרטן וריפויו והייתה מומחית לנושא מחלות הדם והלב ומומחית מרכזית בנושא שמנים, שומנים ותפקידם במקרי בריאות.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|