 |
אחרי שהמון תשומת לב הופנתה אל הפעילות הגופנית, במיוחד להרזייה, התחלנו להבין שגם למזון תפקיד מוביל בבריאותנו. זה לא מפליא לפיכך שבין סיכומי השנה שחלפה, נמצאה החדשה הבאה במדור WELL שבניו-יורק טיימס, כחדשה שנקראה השנה הכי הרבה - 11 המזונות הטובים שאתם לא אוכלים. ד"ר דינה ראלט ממליצה על כולם והוסיפה עוד אחד. מי שהכין את רשימת ה- 11 הוא ד"ר באודן, מחבר הספר - 150 מזונות הארץ הבריאים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
נשים מתקשות לסרב למאכלים האהובים עליהן, יותר מגברים. כך עולה ממחקר שהתפרסם באחרונה. במחקר שעשו ג'ין-ג'ק וואנג, העומד בראש המעבדה הלאומית ברוקהייוון, ועמיתיו, הם ניסו לברר מדוע אנשים מסוימים מפריזים באכילה, ואחרים לא. הם הופתעו לגלות הבדלים בתגובות המוח של נשים ושל גברים, בכל הנוגע לשליטה עצמית על האכילה. הגילוי עשוי להסביר מדוע שיעור ההשמנה בקרב נשים גבוה יותר מאשר בקרב גברים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
למזון יש השפעה ישירה על איכות השינה שלנו: מה צריך לאכול בשביל להירדם בקלות וממה כדאי להימנע? אכילת ארוחות לילה קטנות, עשירות יחסית בפחמימות עם כמות חלבון מתונה, יתרמו לשינה טובה. למשל: כריך עם חצי חביתה וכף גבינה, חצי פיתה עם טחינה, דייסת שיבולת שועל/גרנולה או דגנים אחרים עם חלב או יוגורט. עוד מזונות המעודדים שינה הם: עוגת תפוחים וכדור גלידה לייט, דגנים מלאים עם חלב וכריך עם חמאת בוטנים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר איטלקי חדש מצביע על כך שאנשים הניזונים מתפריט דיאטה ים תיכונית, הם בעלי סיכון מופחת לפתח מחלות כמו: סרטן, פרקינסון, אלצהיימר ומחלות לב שונות. המחקר מראה כי הניזונים מדיאטה ים תיכונית, מפחיתים את הסיכון לחלות במחלות אלו בכ10%. דיאטה ים תיכונית מורכבת ממזונות כמו שמן זית, דגן, פירות, אגוזים, ירקות, דגים ואף כמויות מדודות של יין אדום.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר רחב היקף שנערך ביפן מצא כי אלה שאכלו מהר השמינו פי 3 מאלה שאכלו באיטיות. מומחים: צורת האכילה של התרבות המערבית גרמה לאכילה לא תקינה. הדיאטניות צדקו, ועכשיו זה מדעי: אכילה מהירה גורמת להשמנה. מחקר רחב היקף שנערך ביפן מצא כי אלה שאכלו מהר היו בסיכון פי שלוש להשמנת יתר, בהשוואה לאלה שאכלו לאט. המחקר פורסם בגליון החדש של כתב העת BMJ.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
לאכול או לא לאכול: לפני יותר מ-40 שנה באה ד"ר גיזלה פינגר מגרמניה כדי לטפל בחולים יהודים, כי כך ציווה ישו וכדי לכפר על מה שעשו בני עמה. שיטת הריפוי שלה, שלא רק בגללה נרדפה בישראל, מבוססת על אכילה מעטה, שתייה מרובה והימנעות מוחלטת מסוכר. הסיבה העיקרית להתנגדות שעוררה שיטת הריפוי של ד"ר פינגר היתה ככל הנראה הצום הממושך, העומד במרכז התהליך השיקומי שהיא מציעה, צום שכרוך בתופעות לוואי קשות ובמשברים. הצום דורש חוסן נפשי ונחישות מצד המטופל.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
אוכל מוצג כמאפיין תרבותי (וגם חברתי) שנוסף לו נופך אמנותי חשוב. האם שעות הפנאי המתרבות והמוקדשות לתחביבים העלו את עיצוב האוכל למדרגתו, או שמא הרצון להדמות לאניני הטעם הסועדים במסעדות גורמה מוקפדות? ברור כי אל עיצוב הבית, עיצוב המלתחה האישית, עיצוב המראה הגופני, הצטרף האוכל וקנה לו מעמד של כבוד. הדברים הבאים ידגימו במעט, ובנקודות כמעט אקראיות, את דרך ההתייחסות של האדם למזון שהוא צורך מדי יום.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|