> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
במחקר שנערך על ידי פרופ' אורי גולדבורט מהחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל אביב, נמצא עוד כי אנשים עם עודף משקל שניסו לעשות דיאטות להורדה במשקל סביב גיל העמידה, הגדילו בכך את הסיכון לאלצהיימר. מחבר המחקר מבהיר כי "לפי הנתונים אין הצדקה לאבחן אנשים עם עודף משקל קל אוטומטית כחולים". המחקר הוא חלק מפרויקט ישראלי שהחל באוניברסיטת תל אביב עוד בשנת 1963.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
העסק עדיין בחיתוליו, אבל מבצבצת שיטה חדשה לקביעת התזונה בהתאם לגנטיקה. יש מדענים שסבורים שחומרים מסוימים במזון יכולים להשפיע על הבריאות על ידי שינוי תפקוד הדנ"א. בדיקת ההיסטוריה המשפחתית מלמדת את התזונאים כיצד להשתמש באוכל כדי למנוע את השינויים הללו. לתחום החדש קוראים נוטרוגנומיקה (nutrogenomics) והוא מנבא מראש אילו בעיות כימיקלים מסוימים עלולים לגרום לנו.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
תזונה צמחונית מפחיתה את הסיכון לסבול מכל סוגי הסרטן - זו התוצאה של מחקר רחב היקף שנערך בבריטניה ופורסם בכתב העת Clinical Nutrition.החוקרים ניתחו נתונים שנאספו מ-52,700 גברים ונשים ומצאו כי מי שנמנע מאכילת בשר אדום סבל בצורה משמעותית מפחות מקרים של סרטן לעומת אוכלי הבשר. משתתפי המחקר היו גברים ונשים בני 20 עד 89 שחיו בבריטניה במהלך שנות ה-90, וחולקו לארבע קבוצות: אוכלי בשר, אוכלי דגים, צמחונים וטבעונים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר חדש גילה כי ירידה במשקל - אפילו של 4.5 קילוגרם, שווה ערך למידה אחת של חצאית או מכנסיים - יכולה להזקין את מראה הפנים של אישה בארבע שנים. למרות שרוב האנשים מגלים כי הלחייים שלהם מאבדות את דשנותן סביב גיל 38, הרי שאנשים המקפידים על דיאטה קיצונית צריכים לדאוג יותר מכולם. אנשים שמנסים להישאר דקיקים מאבדים במשקל בפנים מהר יותר ונראים גם זקנים יותר.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
קבוצת חוקרים מאוניברסיטת UCLA נסתה לאמוד את היחסים בין צריכת תה שחור או ירוק, להקטנת הסיכון לשבץ מוחי בבני אדם. לצורך הערכה זו אספו החוקרים את כל המחקרים שכללו שתית תה מהסוגים הנידונים ושבץ מוחי. החוקרים מצאו שללא קשר לארץ המוצא, פרטים שצרכו שלוש כוסות תה ויותר ליום, הפחיתו את הסיכון לשבץ מוחי ב - 21%, בהשואה לאילו שצרכו כוס תה אחת או פחות מכך ליום.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
ניתוח הממצאים מצביע בבירור שדיאטה ים־תיכונית ו"דיאטת אטקינס" אפקטיביות יותר מדיאטה דלת־שומן וכנראה גם בריאות יותר. כך עולה ממחקר ישראלי רחב־היקף שפורסם באחרונה בירחון New England Journal of Medicine. לדברי החוקרת שי, "הוכח שיש יתרונות בריאותיים דווקא לדיאטה הים־תיכונית ולדיאטה דלת־הפחמימות על־פני דיאטה דלת־השומן, המקובלת כיום בעולם המדעי."
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
כל מזון שהינו פחמימה "מתנהג" בגופנו באופן שונה ובעל ערך גליקמי ייחודי לו. האינדקס הגליקמי מתאר את ההבדל בין הפחמימות במזונות שונים ומדרג אותן לפי השפעתן על רמות הסוכר בדם. האינדקס איננו מתייחס לכמות הפחמימות במזון אלא לקצב ספיגתן בדם, ולמעשה לקצב העלייה ברמת הסוכר בדם. האינדקס נמדד על בסיס של 50 גרם פחמימות זמינות במזון.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|