> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
אם אתם מרגישים לא טוב אחרי טיסה, אז הסיבה יכולה בהחלט להיות המזון שהגישו לכם ואכלתם בתיאבון . סקר של סוכנות הFDA האמריקאית מגלה כי המזון המוגש במטוסים הוא לעתים עתיר חיידקים וגורם לזיהומי קיבה . הבעיות נובעות צשינוי מצבי הקירור והחימום של המזון במטוסים. אם זהו המצב בטיסות של החברות האמריקאיות סביר להניח כי בעיות דומות קיימות גם בקרב חברות תעופה בינלאומיות אחרות.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
ספרי הדיאטה הסותרים הם לא בטעות. הם בכוונה. המטרה היא לגרום לאנשים להרגיש שאין להם שום דבר אמיתי או אינטיליגנטי שהם יכולים לעשות או להגיד בקשר לאוכל שלהם, כי הוא הרי לא "אוכל" (שזה דבר של בני אדם), אלא "תזונה" (שזה דבר של מדענים). התייחסות מעניינת לספרו של מייקל פולן " דילמת השפע" . מי שניזון מתקשורת המיינסטרים מקבל מושג מאוד מעוות על מה שקורה בתחום המזון והדיאטות.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
השאלה העתיקה בדבר היכולת שלנו לעכל בשר אל מול מזון צמחי ממשיכה להעסיק רבים גם כיום. ישנם חוקרים הטוענים לטובת היכולת שלנו לצרוך מזונות מן החי (בשר, עוף ודגים), ומסבירים כי היא נובעת מהמבנה האנטומי של השיניים שלנו: כארבעה ניבים ו-20 שיניים טוחנות. מנגד, ישנה הטענה לפיה אורך מערכת העיכול שלנו מלמד על היכולת לעבד מזון צמחי. מזון חלבוני מהחי עלול לתסוס זמן ארוך מדי במערכת העיכול של בני אדם.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
כמה עצות שימושיות ומועילות לשמירת משקל מבלי לעבור את יסורי הדיאטה. "שינה במקום נשנוש, הקפידו על גיוון בארוחות ושמרו על פיתויים מימים רזים. כמה הרגלים שכדאי להחליף. מחקר אמריקאי מצא כי שעת שינה נוספת בכל לילה תסייע לכם להשיל ממשקל הגוף שבעה ק"ג בשנה, בהתבסס על צריכה יומית של 2,500 קלוריות. פתחו את הארוחה עם מרק מבושל.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
טיפול רפואי חדשני מלווה מחקרים מוכיח כי ניתן להרגיל את הגוף למזון האלרגי על ידי איתור של סף הרגישות ואכילה מבוקרת של מזון שנועדה להפחית את הרגישות לאלרגיה הקטלנית.מדובר באלרגיה קטלנית שעלולה לגרום למוות. חשיפה לחלב חייבת להיעשות בזהירות ובפיקוח רפואי צמוד. עד כה "ילדים הסובלים מאלרגיה למזון היו חיים בחרדה מתמדת שמא בטעות ייחשפו למזון מסוים ויהיו בסכנת מוות".
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
נראה שאין עדות לירידה במשקל הקשורה לשימוש בממתיקים מלאכותיים. מתחיל להתעורר החשד שהגוף המקבל מסר ש"יש כאן מתוק", דואג להשיג לעצמו משאר המזון, את הקלוריות המובטחות שלא הגיעו עם הממתיק. למשל, במעקב אחרי המרבים בשתיית משקאות דיאטתיים נמצא כי יש להם סיכוי מוגבר להשמנה ולמחלות מטבוליות. נראה שזה לא פשוט להסיק שהמשתמש בממתיקים מלאכותיים מבטיח את אי-השמנתו.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר חדש מוכיח כי העשרת שמן זית בנוגדי חימצון מתה ירוק, משפרת את יעילותו במניעת התפתחות טרשת עורקים ומחלות לב. פרופ' מיכאל אבירם, מהטכניון והמרכז הרפואי רמב"ם בחיפה, החוקר מזה כ-25 שנים את מנגנוני התפתחות טרשת העורקים ותוצאותיה (התקף לב ושבץ מוחין), הודיע על מזון ים-תיכוני/מקראי נוסף בעל תכונות מעכבות טרשת עורקים: שמן זית המועשר בנוגדי חימצון מתה ירוק.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|