> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
ממצאים חדשים מצביעים על כך שדגנים היו חלק מהתזונה באזורים קדומים באיטליה, ברוסיה וברפובליקה הצ'כית. התמונה שמצטיירת לרובנו בראש כשאנו חושבים על אנשי תקופת האבן היא שהם נוגסים וקורעים חתיכות בשר ליד המדורה, אך מחקר חדש מגלה כי התזונה שלהם הייתה בסופו של דבר הרבה יותר מאוזנת.צוות החוקרים - מהמוסד האיטלקי לפרה-היסטוריה שבפירנצה, גילו אבני טחינה, בדומה לעלי ומכתש, עם שיירים של דגנים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
אנחנו רגילים להתייחס לאוכל שלנו כאל מקור אנרגיה, כאל דלק. אבל אנחנו מגלים יותר ויותר כמה רבים תהליכי הגומלין שמתרחשים בינו לבין המוח שלנו. זה כמעט כמו ליטול סמים או תרופות פעילות. למעשה, ההבחנה הפרמקולוגית בין סמים ואוכל הולכת ומיטשטשת ככל שאנחנו מגלים איזו השפעה עצומה יכולה להיות לאוכל על הצורה שבה אנחנו חושבים, מרגישים ופועלים". סקירה על פרופ' גארי וונק.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
בשנים האחרונות חלה פריצת דרך בהבנת המנגנונים הנוירוכימיים המווסתים את משקל הגוף. ב-1994 התגלה ההורמון לפטין, המיוצר בתאי השומן בגוף ותפקידו לאותת לתאי העצב במוח על הרגשת רעב (רמות נמוכות) או שובע (רמות גבוהות). יש הטוענים כי ללפטין תפקיד חשוב יותר בוויסות התיאבון משל זה של האינסולין, המופרש בלבלב.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
על מעלותיו של הדבש ידעו עמים רבים, הוא היה מרכיב חשוב כבר ברפואת מצרים העתיקה וזאת למרות שהוא מכיל סוכר הנחשב למזיק לא קטן. לדבש ניזקפו כבר הרבה מעלות כמו הקלה על שיעול ילדים בלילה, ריפוי פצעים, פעילות אנטי-אוקסידנטית או כחומר אנטיבקטריאלי ואנטי פטריתי, ועוד על פעילות אנטי חיידקית. ניסוי גדול נעשה באנגליה לבחינת דבש ניו-זילנדי הידוע באיכותו, בהקלה על סרטן הפה והגרון.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
חמוציות, מין של פירות יער שמקורו בצפון אמריקה, נחשבות אחד מאוצרות הרפואה העממית של האזור. בעזרתן טיפלו תושבי צפון אמריקה במגוון מחלות ותסמינים. המוניטין הבריאותיים של מיץ החמוציות נקשרו בעיקר לטיפול בדלקות בדרכי השתן, אבל מחקרים רבים מייחסים לו תכונות רפואיות רבות נוספות. בין השאר התברר כי מיץ החמוציות מסייע להגנה על הלב, למניעת התפתחותם של סוגי סרטן שונים ולהאטת קצב הזדקנות התאים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
זה 8,000 שנה מוכר הרימון כפרי בעל סגולות רפואיות רבות. פרופ' מיכאל אבירם חוקר את הסגולות האלה זה שנים רבות. פרופסור מיכאל אבירם, מנהל מכון לגסי-הריטג' למחקר רפואי במרכז הרפואי רמב"ם ופרופסור מן המניין במחלקה לביוכימיה של הפקולטה לרפואה בטכניון, עמד על תכונותיו הרפואיות של הרימון בעקבות מחקר על הכולסטרול.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
נסיונות קליניים שונים, בעבר, הראו שצריכת שוקולד מפחיתה מלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי. נמצא יחס הפוך בין צריכת שוקולד למחלות קרדיו-וסקולריות. בגליון CIRCULATION האחרון מופיע מחקר, שבא לבדוק את הקשר בין צריכת שוקולד והארעות אי ספיקת לב.צריכת שוקולד במנה אחת עד שלוש מנות חודשיות ( שוקולד עתיר בקקאו) מפחית את הסיכון לאי ספיקת לב ב - 26% במהלך מעקב של 9 שנים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|