> הבריאות שלך
|
 |
מחקר ענק שכלל מעקב אחר כ-70 אלף איש במשך חמש שנים מצא: צמחונים חיים בממוצע 12% יותר מאוכלי בשר. נתון זה מצטרף למחקר אחר שהראה שאוכלי בשר סובלים מיותר מחלות לב מצמחונים. לצורך המחקר בוצע מעקב אחרי 73,308 אנשים בין השנים 2002 ל-2007. בתחילת המחקר המשתתפים נשאלו לגבי הרגלי האכילה, ואז הופרדו לקטגוריות בהתבסס על כמויות מוצרי החלב, הביצים, הבשר והדגים בתזונתם.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
מחקרים מצביעים על כך שהליכה עשויה להיות מועילה כמו ריצה - ובמקרים מסוימים, אף יותר. מחקר אחר מצא שרצים והולכים כאחד הפחיתו בעצם פעילותם הגופנית את הסיכונים לפתח קטרקט בהשוואה לבני גילם שאינם עוסקים במאמץ פיסי. מחקר אחר קבע שרצים נהנים מסיכון נמוך יותר לסבול מלחץ דם גבוה, כולסטרול לא מאוזן, סכרת ומחלות לב - אך שמצבם של ההולכים טוב אף יותר.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
אנחנו חיים בעידן מודרני בו תעשיית המזון מייצרת שפע של מזונות עשירים בעמילנים, צבעי מאכל, סוכרים, חומרים מלאכותיים ושומנים רווים. במקביל, ישנה ירידה משמעותית באכילת ירקות אורגניים וחומצות שומן הכרחיות (אומגה 3-6-9) וכך האיזון הנכון מבחינת החומציות והבסיסיות בגוף - 80% מזונות עם ph בסיסי ורק 20% עם ph חומצי - מופר לאורך השנים.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
מתי שתיית מים הופכת למסוכנת? כמה בשר אדום נחשב בריא? למה דגים הוגבלו על ידי רשויות הבריאות בארה"ב והאם קפה ישפר לכם את הבריאות? כשמזונות בריאים הופכים למסוכנים. "למזון שאנו אוכלים יש השפעה מכרעת על גופנו, נפשנו ובריאותנו", אומרת שרונה לוין, תזונאית קלינית, "אולם, כמו הרבה דברים בחיים לדברים טובים יש גם השפעה הפוכה כאשר אנחנו מפריזים."
המשך... |
> הבריאות שלך
|
.JPG) |
נאמר לנו שהכולסטרול הוא אחד גורמים העיקריים למחלות לב.לפחות 40 מיליון בני אדם נוטלים תרופות להורדת כולסטרול, המכונות סטטינים, ועוד מיליונים רבים אחרים נמנעים ממזונות המכילים שומן רווי וכולסטרול. עם זאת, מספר הולך וגובר של רופאים וחוקרים החלו לאתגר את ההשערה הזאת במשך עשרות השנים האחרונות, והנתונים הסטטיסטיים העדכניים ביותר בנוגע למחלות לב חושפים כמה עובדות מדאיגות.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
המדריך השימושי לתרופות ביתיות טבעיות' מאת הילל לרנר בוחן ומציג בצורה מקצועית ומקיפה את יחסי הגומלין שבין מזון ובין בריאות. החל מאבוקדו ועד תרד - הספר מביא בסדר מילוני את מרכיבי המזון - סקירה הכוללת את התרומה לתזונה מבריאה, את חשיבות יחסי בסיס/חומצה במזון, וכמובן המלצות להגברת או הקטנת צריכת מזונות מסוגים שונים בהתאם להופעת מחלות או פגמים.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
אגוזים מיטיבים עם הבריאות באופנים רבים. כעת מחקר חדש מצא גם קשר בין צריכת אגוזים לבין סיכון מופחת להתפתחות של סוכרת סוג 2 בנשים.
ניתוח הנתונים העלה כי בהשוואה לנשים שכמעט לא צורכות אגוזים, בנשים שצרכו מנת אגוזים (28 גרם) בשבוע הסיכון להתפתחות של סוכרת סוג 2 היה נמוך ב-19%. צריכת שתי מנות אגוזים או יותר בשבוע נקשרה להפחתת הסיכון לסוכרת ב-33%.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|