> אנשים , מזון ותזונה
|
|
במחקר נמצא כי התזונה הים-תיכונית היתה קשורה בירידה בתמותה של עד 20%. הממצאים נשמרו גם לאחר הגבלת הניתוח למשתתפים שלא עישנו מעולם. מחקר זה מהווה עדות חזקה להשפעה המיטיבה של דבקות בדיאטה ים-תיכונית על סיכויי התמותה בקרב אוכלוסיית ארה"ב. במחקר זה השתתפו 214,284 גברים ו-166,012 נשים, ובמהלך המעקב אחריהם (1995-2005) נרשמו 27,799 מיתות. במהלך חמש השנים הראשונות נרשמו 5985 מיתות עקב סרטן ו- 3451 מיתות עקב מחלות לב וכלי דם.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
החוקרים סרקו 67 מחקרים שמהם ניסו לבודד את השפעת נוגדי החמצון על המטופלים * לכל היותר הם יכולים לסייע לאנשים שאינם אוכלים מספיק פירות וירקות * יפה שיר-רז, מחברת המדריך הישראלי השלם לתוספי תזונה בתגובה: במטה מחקר מסוג זה יש לשים לב כי משולבים נתונים ממחקרים ברמות שונות, שלא בכולם ניתן היה להפריד את השפעת נוגדי החימצון מויטמינים ומינרלים אחרים וכי הממצאים הראו שהתוספים לא מגדילים ולא מקטינים את הסיכון לתמותה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
כל הפירות והירקות מכילים ויטמין C, אך ישנם כאלה בעלי ערך גבוה במיוחד והם לאו דווקא פירות הדר. הפירות הטרופיים מצטיינים בתכולת ה - C שבהם, למשל קיווי, פפאיה, אפרסמון, גויאבה ומנגו. הפרי העשיר ביותר הוא הקאמו - קאמו הגדל באמזון. הוא גם מצוי בכמות גדולה בפקעות ורדים. הירקות העשירים ב - C כוללים את הברוקולי, פלפל אדום , אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, תפוחי אדמה וכל הנבטים למיניהם.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
נשים שטופלו בויטמינים היו בעלות שיעור סיכון דומה לקבוצת הפלצבו מבחינת שכיחות הפרעות קרדיו וסקולריות. מסקנת המחקר היא שלאחר שבע ומחצה שנות מעקב אחר נשים בעלות מחלות לב כליליות שטופלו בויטמינים מקבוצה B, לא נמצא שינוי בסיכונים של מחלות הלב הקרדיו וסקורית, חרף ירידה משמעותית ברמת חומצת האמינו הומוציסטאין. המחקר פורסם בכתב העת JAMA ב2008.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
חוקרים באוסטרליה גילו שאכילת אותה כמות מזון במספר גדול יותר של ארוחות אינה תורמת להרזיה. אכלו כמה ארוחות קטנות במשך היום, אל תניחו ליותר מדי שעות לעבור בלי לאכול משהו - עצה זו ניתנת לא פעם לאלה המבקשים להפחית ממשקלם. אבל חוקרים אוסטרלים שבדקו את זה קובעים: זה לא עוזר. מסקנת החוקרים היא, שלא משנה מתי אוכלים, אלא השאלה היא מה אוכלים ואיך.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
ב1970 הוציאו האמריקאים 6 מיליארד דולר על קניית מזון מהיר; בשנת 2001 הם כבר הוציאו 110 מיליארד, יותר מכפי שהם מוציאים על סרטים, ספרים, עיתונים, סרטי וידיאו ומוסיקה. ספרו המצוין של אריק שלוסר מתאר איך השתלטה תעשיית הג'אנק פוד על העולם, מאז פתחו האחים מקדונלד מסעדה קטנה בדרייב-אין בקליפורניה. סקירת הספר החדש אומת המזון המהיר שנכתב על ידי אריק שלוסר.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
יפן נחשבת אחת מהמדינות הבריאות ביותר בעולם, עם תוחלת חיים גבוהה ומקרי סרטן ומחלות לב נמוכים מאלה בארצות המערב. סושי, המאכל עם תעמי הדגים העשירים, דל שומן, נחשב מאכל מדהים. למרות זאת, הרבה מהסושי משלב גם תוספים לא רצויים כמו מזהמים כימיים ממים מזוהמים, כגון יוד ו PCB, ופתוגנים כגון תולעים פרזיטיים וחיידקים קטלניים. השאלה המתבקשת היא האם סושי הוא מאכל בריאות או חומר רעלני?
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
|
|
במבט לאחור |
|
|
|