הבזקים
השאלה המתבקשת היא האם סושי הוא מאכל בריאות או חומר מזון רעלני?
סושי

בעד ונגד הסושי

מקור: inklingmagazin
תאריך: 21.01.2008

גדוש בשומנים מאושרים ומתפתל בפתוגנים משתקים, לסושי יש הרבה מה להציע!

 יפן נחשבת אחת מהמדינות הבריאות ביותר בעולם, עם תוחלת חיים גבוהה ומקרי סרטן ומחלות לב נמוכים מאלה בארצות המערב. זה בטח הסושי נכון? סושי, המאכל עם תעמי הדגים העשירים, דל שומן, נחשב מאכל מדהים. למרות זאת, הרבה מהסושי משלב גם תוספים לא רצויים כמו מזהמים כימיים ממים מזוהמים, כגון יוד ו PCB, ופתוגנים כגון תולעים פרזיטיים וחיידקים קטלניים.

 אז השאלה המתבקשת היא האם סושי הוא מאכל בריאות או חומר רעלני?

 נגד:

 1. תולעים. כמו כל דבר אחר בעולם, להדגים מארחים הרבה תולעים פרזיטיות. אחת מהמוכרות ביותר

Anistakis simplex היא תולעת עגולה. ניתן להיפתר ממנה על ידי הקפאה, אך יש אנשים שמגיבים לתולעת אפילו לאחר ההקפאה. סקר שנערך בין ספרדים מצא ש 13% מאנשים במרכזי רפואה שונים הראו רגישות לחלבוני התולעת Anisakis ,  19% מחולים שהראו תגובות אלרגיות לחומרים אחרים, הראו תגובות אלרגיות מלאות. מחקר דומה ביפן מצא כי בקרב האוכלוסיה 10% מהאנשים הראו רגישות ל Anisakis.

 2. חיידקים. גדים ומאכלי ים מכילים פתוגנים כגון החיידק Vibrio , ואצות שמפרישות רעלנים קטלניים. הרעלנים, לפי ה-FDA מסוכנים במיוחד לאנשים מבוגרים.

 3. חומר הכספית הינו חומר כימי מדאיג ביותר לאוכלי פירות ים ודגים.  הכספית רעלן עצבי ומזיק ביותר לילדים קטנים ועוברים מתפתחים. סוג היוד שמוצאים בפירות ים הוא Methylmercury ותכונותיו מאפשרות לו להצטבר בדג ולעלות בשרשרת המזון לכמויות גדולות ומסכנות חיים. ה FDA קבע גבולות להצטברות כספית בדגים ל 1 מיקרו גרם/ לגרם של דג, אך קשה להאמין שהסושי שף בודק את הסלמון או את הטונה לפני הכנת הסושי.

 4. מזהמים אורגניים. רעלים כמו דיוקסין ו PCB הם מזהמים תעשייתיים שמצטברים גם הם בשומן הדג. המזהמים מסרטנים ועלולים לגרום לבעיות התפתחות ובעיות במערכת החיסונית

 בעד:

  הללויה לאומגה-3 .  דגים מאושרים, בייחוד הסלמון, טומנים בתוכם רמות גבוהות של אומגה 3 שלהם השפעות חיוביות ביותר על בריאותנו. הם מקטינים את הסיכון למחלות לב, עוזרים למנוע דיכאון, מפתחים תינוקות חכמים, מגנים מפני אלצהיימר, ועוד.  חוקרים באוניברסיטת הארווארד הציעו שיתרונות האומגה 3 גוברים בהרבה על החסרונות שבאכילת דגים ופירות ים.

 בנוסף, המחקר קישר בין אכילת דגים וחוכמת התינוק. המחקר הראה שאימהות שאוכלות בין 340 גרם דגים ומעלה לשבוע, קבלו את הציונים הגבוהים ביותר במבחני רמת משכל.

 אז, בתיאבון!

 למאמר המלא - ראו inklingmagazin

 

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק