תסמונת הלב שבור: למה יותר נשים סובלות ממנה?
גירושים, מוות של אדם קרוב, פיטורים וגם מינוס בבנק – כל אלה עלולים לגרום לתסמונת שהתגלתה לראשונה ביפן ומרגישה כמו התקף לב אבל ברוב המקרים חולפת מעצמה
מערכת medpage
תסמונת TTS, המכונה גם קרדיומיופתיה טקוצובו (Takotsubo Cardiomyopathy) "תסמונת הלב השבור", תוארה לראשונה ב-1990 ביפן. 90% מהמקרים המדווחים הם בקרב נשים והתסמונת מאופיינת בתפקוד לקוי חולף של חדר שמאל בלב, אשר לעתים קרובות נגרם על ידי גורמי לחץ פיזיים או רגשיים.
יש לדעת כי על אף שמה, תסמונת הלב השבור לא קשורה בהכרח לאהבה נכזבת, אלא לכשל לבבי הנגרם מלחץ או מועקה נפשית. תסמונת הלב השבור היא מצב רפואי המתבטא בהיחלשות זמנית של שריר הלב, המתרחש לרוב כתוצאה מלחץ נפשי משמעותי כגון גירושים, בעיות כספיות, מוות של אדם קרוב, פיטורים ועוד.
לחץ (סטרס) ידוע כגורם לסיכון לחלות במחלות שונות, ביניהן מחלות לב. בתגובה לסטרס, הגוף מייצר כמויות אדירות של אדרנלין. אלו מגיעות במהירות לשריר הלב וגורמות לו להתאמץ וכתוצאה מכך להיחלש, בדומה למתרחש בעת התקף לב. פעמים רבות, מי שחווה את תסמונת הלב השבור בטוח שלקה בהתקף לב כי הסימפטומים זהים: כאבים חזקים בחזה, קושי לנשום והזעה מוגברת, ומופיעים לרוב בין דקות לשעות מרגע החשיפה לאירוע המלחיץ.
למאמר באתר MEDPAGE