מהם המקורות העיקריים למגנזיום במזון?
מה מעיד על חוסר במגנזיום?
המקורות העיקריים למגנזיום במזון
המקורות העיקריים למגנזיום ממזון הם ירקות, בעיקר ירקות עליים ירוקים, קטניות, אגוזים, זרעים, דגנים מלאים ומוצריהם (למשל לחם מקמח מלא). מזונות אלה הם חלק מתזונה בריאה, מגוונת ומאוזנת המומלצת במסגרת פירמידת המזון הישראלית.
צריכה
דיווחים רבים במדינות מערביות מעידים על ירידה בצריכת המגנזיום בשל שינוי בהרגלי התזונה והמעבר למזון מעובד.
כתוצאה מכך, יורדת תכולת המגנזיום בגוף, בעיקר אצל מבוגרים וקשישים, שאצלם יש, בנוסף לירידה בצריכת מזונות עשירים במגנזיום, גם ירידה ביכולת הספיגה של מגנזיום במעיים, נטילת תרופות הגורמות לירידתו במחסני הגוף (כגון: משתנים, דיגוקסין, תרופות אנטיביוטיות מסוימות). מחלות נלוות, כגון סוכרת, גורמות אף הן לירידה בריכוז המגנזיום בגוף, עקב עלייה בהפרשתו בשתן.
כל זאת ועוד בערך "מגנזיום" בויקירפואה (קישור)
http://bit.ly/3r7cZkn