הבזקים
ספר זה משנה לחלוטין את כל מה שחשבנו על המחשבות שלנו. תגליות מדעיות מדהימות על ההשפעות הביוכימיות של תפקוד המוח מוכיחות כיצד כל תא ותא בגוף מושפע ממחשבותינו. ד"ר ברוס ה. ליפטון, ביולוג בעל שם עולמי, מתאר במדויק את הערוצים המולקולריים המאפשרים זאת.
שינויים אפיגניים 2

ביולוגיה של האמונה: שחרור יכולות התודעה, החומר והנסים 


גורם מפרסם: הוצאת פראג
מחבר: ד"ר ברוס ליפטון
תאריך: 06.08.2016

הביולוגיה של האמונה: שחרור יכולות התודעה, החומר והנסים
ד"ר ברוס ליפטון

 ספר זה משנה לחלוטין את כל מה שחשבנו על המחשבות שלנו. תגליות מדעיות מדהימות על ההשפעות הביוכימיות של תפקוד המוח מוכיחות כיצד כל תא ותא בגוף מושפע ממחשבותינו. ד"ר ברוס ה. ליפטון, ביולוג בעל שם עולמי, מתאר במדויק את הערוצים המולקולריים המאפשרים זאת. בשפה פשוטה, בהומור ובשילוב של המחשות ודוגמאות מן החיים הוא מסביר כיצד המדע החדש של האֶפּיגנטיקה יוצר מהפך בהבנה שלנו את הקשר בין חומר לרוח ואת ההשלכות המשמעותיות שיש לכך על חיינו האישיים בפרט ועל חיי המין האנושי בכלל.

 הוצאת פראג , 2014

"אמונה שלילית גורמת לתחלואה"

כשהבין ליפטון את המשמעות של ההשפעה הסביבתית על התאים שלנו, הגיע למסקנה כי ביכולתנו לשלוט בכל אספקט של בריאותנו. "על פני השטח של התא יש רצפטורים, מעין מיני-אנטנות", הוא אומר. "אם נסיר אותם, התא יהיה גנרי וחסר זהות. ה'אנטנות' האלה הן שהופכות את האנשים לשונים - הן מגיבות למידע מהסביבה, כך שהזהות של התאים היא השתקפות של הסביבה.

 "כתוצאה מכך, רק 1% מהמחלות נשלט בגנים ו-99% נשלטים על ידי הסביבה, ויש מחקרים שמגבים את המספרים האלה. בניגוד לתפיסה המקובלת, אנשים הם לא קורבן של התורשה שלהם ואם היה סרטן בעבר במשפחה זו אינה גזירת גורל. יש רק שש או שבע מחלות שקשורות לחלוטין בגנים, כך שאפשר לחיות עם גן לסרטן ולא לחלות, אם נימצא בסביבה הנכונה כמובן. המדע החדש הופך אותנו מקורבן לשולטים בחיינו".

אז מה בכל זאת מהווה טריגר למחלות?

"כולם מכירים את אפקט הפלצבו שלפיו האמונה היא שמרפאת, אבל לא מדגישים מספיק את הנקודה החשובה יותר - שאמונה שלילית גורמת לתחלואה. קוראים לזה no-cebo, אבל אף אחד לא מדבר על זה.

 "הכימיה של הדם נשלטת בידי המוח. אם אנחנו רואים אדם אהוב, המוח משחרר דופמין, הורמוני גדילה ועוד. הוא מעניק תזונה נכונה לתא באותו הרגע כדי שיגדל. אבל אם רואים משהו מפחיד, המוח משחרר סוכנים דלקתיים, מפעיל את המערכת החיסונית ומשנה את הכימיה של הדם. כך, האופן שבו אנו רואים את העולם משנה את הרכב הגוף.

 "90% מהביקורים אצל הרופא קשורים היום בסטרס, וזו בעיה אדירה כי סטרס מכבה את המערכת החיסונית. כשעוברים השתלה, למשל, נותנים לחולה הורמוני סטרס כדי שמערכת החיסון לא תתנגד לאיבר המושתל. הסטרס הורג כיוון שהוא חושף אותנו לזיהומים ולמחלות ועוצר את התפתחות התא".

 איגוד הפסיכולוגים האמריקנים עומד מאחורי הקשר בין עקה נפשית לבעיות בריאות ומאחורי המספרים שמביא ליפטון. על פי נתונים שפרסם בשנת 2009, 75%-90% מהביקורים אצל הרופאים אכן קשורים בסטרס, הקשור בעצמו לשישה גורמים מובילים לתמותה מוקדמת: מחלות לב, סרטן, מחלות ריאות, תאונות, שחמת הכבד והתאבדות.

מקור : ביולוג: הכל בראש - רוב המחלות קשורות בתת מודע - בריאות

 הביולוגיה של האמונה: שחרור יכולות התודעה, החומר והנסים
ברוס ה' ליפטון. תירגמה מאנגלית: דפנה בר יוסף. הוצאת פראג, 212 עמודים,

סקירת ספר על ידי אלינער איצוך פלור, ביוכימאית

בפרקי הספר יש דיון מעניין בבעיות המטאפיזיות הגדולות: חיים ומוות, כיליון הגוף והישארות הנפש. הוא עוסק גם בבעיות "קטנות" יותר: בריאות וחולי, יחסי הורים וילדים, רפואה מדעית ורפואה משלימה, יכולת להתגבר על גזירות הגורל ועוד. הספר בנוי על מידע המבוסס על מחקרים ומגובה בציון המקורות, לטובת הקורא המעוניין להעמיק ולהרחיב. רק באפילוג מרשה לעצמו המחבר להביע את אמונותיו ולהביא רעיונות ספקולטיביים.

אפיגנטיקה (אפי = אחרי, נוסף) היא תחום מחקר שהופיע כמאה שנה אחרי הגנטיקה. ויטינגטון, אמבריולוג בריטי, טבע את השם אפיגנטיקה לתהליך ההתפתחות של העובר. הוא דיבר על כך שהתפתחות הפרט הבוגר תלויה, בנוסף לצופן הגנטי, גם בהשפעה של גורמים סביבתיים. אמירה זו היתה תיאורטית/פילוסופית, בלי ביסוס ניסיוני־מדעי.

ביסוס מדעי לרעיון של ויטינגטון הופיע מאוחר יותר. ב-1965 הוענק פרס נובל לשלושה מדענים צרפתים: מונו, ז'קוב ולבוף. הם גילו, לראשונה, מנגנון בקרה בתא המתואם עם מידע חיצוני ומנהל את פעילות הגנים. ההמשך היה שפע של מחקרים שהרחיבו וביססו את האוניברסליות של התופעה: יחסי גומלין בין התא לסביבתו.

האפיגנטיקה חוקרת את המנגנונים הפועלים על התפתחות הפרט משלב הביצית המופרית ועד הבגרות. היא לומדת איך שינויים המוכתבים על ידי תנאי הסביבה נמסרים לדורות הבאים שלא בדרך התורשה הגנטית. במובנה הרחב היא כוללת העברה בין־דורית של כל מידע שאיננו נובע משינויים בד־נ־א. לדוגמה: שפה, נורמות התנהגות, העדפות מזון והתמודדות עם האקלים.

דוגמה מובהקת היא האופן שבו התפתחות העובר ברחם מושפעת מהאם: המזון שהיא אוכלת, ההורמונים שבדמה, התרופות/סמים שהיא צורכת. העובר קולט גם את התנודות במצבי רוחה של אמו. פרק שלם בספר מוקדש לאחריות ההורים לחיי צאצאיהם: "הורות מודעת: הורים כמהנדסים גנטיים". התנהגותו של אדם משפיעה על ילדיו עוד לפני שנולדו וזכו לשמוע אותו מדבר, מתנהל, מחנך.

מקור : הכירו את הביולוגיה החדשה - עיון - הארץ

 

 

 

 

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי
הנצפים ביותר
אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק