הבזקים

 מחקר חדש בדק ומצא: הרבה יותר עוברי אורח נטו להציע את עזרתם לזרים שנתקלו בהם ליד מאפייה מדיפה ריח ניחוח.

ריח של לחם טרי הופך אותנו לנחמדים. עובדה

 

הריח של לחם

ריח של לחם טרי הופך אותנו לנחמדים. עובדה

גורם מפרסם: עיתון "מעריב"
מקור: סוכניות הידיעות
תאריך: 10.11.2012

מסתבר שארומה של לחם שזה עתה נאפה יכולה לעשות יותר מלעורר תיאבון: מחקר חדש קובע כי הריח הנעים יכול להפוך את אנשים לחביבים יותר. 

על פי המחקר, אותו ערכה קבוצת חוקרים צרפתים, ישנה סבירות גבוהה יותר שאדם יתריע בפני זר ברחוב על כך שהפיל את אחד מחפציו אם עבר קודם לכן ליד מאפיה מדיפה ריחות ניחוח. 

במאמר, שפורסם בכתב עת לפסיכולוגיה חברתית, מסבירים המדענים את הממצאים בכך שריחות מסוימים יכולים לעורר מצב רוח טוב, המעודד עזרה לזרים. מחקרים שנערכו בעבר מצאו קשר בין ניחוחות נעימים למצב רוח משופר, אבל הניסוי הנוכחי מעיד על קשר ברור בין ריחות למעשים טובים. 

לדיווח בעיתון "מעריב"

ריח של לחם טרי הופך אותנו לנחמדים. עובדה

1.  תגובה למאמר
לכתבה זו התפרסמה תגובה אחת.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק