ד"ר איתי גל
עכשיו זה מוכח: מחקר חדש שפורסם בכתב העת לפסיכיאטריה קלינית מצא כי חומצאת השומן EPA, אחת מהנגזרות של אומגה 3, היא בעלת השפעה חיובית על מצבים של דיכאון קשה, כשהיא באה בשילוב עם נוגדי דיכאון.
במחקר החדש נבדקו המחקרים שפורסמו בין השנים 1960 עד 2010 על הקשר בין חומצות השומן DHA, השכיחה במוח, לבין חומצת השומן EPA, והיעילות בהוספה שלהן לטיפול עם נוגדי דיכאון. בסך הכל נבדקו 15 מחקרים שכללו 916 משתתפים.
מסיכום המחקרים עלה כי תוספת של חומצת השומן EPA העוברת את מחסום הקרוי דם-מוח (המונע מרעלים לחדור למוח), הצליחה להביא לשיפור מסויים בחולים בדיכאון קליני קשה, כשהוספה לטיפול בנוגדי דיכאון. למרות שחומצת השומן השכיחה במוח היא DHA דווקא, תרכובות שהכילו לפחות 60% EPA היו יעילות יותר בטיפול בדיכאון ואילו תרכובות עם עודף DHA או יחס זהה בין שתי חומצות השומן לא הובילו לשיפור תסמיני דיכאון באופן מובהק בהשוואה לאינבו (פלסבו).
למאמר של ד"ר איתי גל באתר YNET
מקורות עשירים לאומגה 3 הם דגי סלמון, סרדינים, פורל, מקרל, טונה או תזונה עשירה בדלעת ופשתן.