על מנת להבין איך משפיע שינוי תזונתי על מצבו הבריאותו של האדם ד"ר פורמן חושף בפני הקוראים מספר מנגנונים המובילים למחלות ואת הדרכים לרפא אותן. ראשית, הוא מסביר את חולייו של התפריט המודרני, העשיר במזונות מן החי ובשומנים. הוא משווה הארעות של מחלות שונות בקרב אוכלוסויות החשופות לתזונה מערבית ובקרב אוכלסיות שמזונן מבוסס על בעיקר על מזון מן הצומח ומזון בלתי מעובד. מחקרים רחבי היקף חוזרים ומוכיחים שוב ושוב, שתזונה שרוב רכיביה טבעיים וצמחיים יעילה יותר בהתמודדות עם מצבי חולי, ובמניעתם.
כותבת אביבה יובל בסקירת הביקורת :
כמי שביצעה לפני כשנה צום רפואי בן 5 ימים, על בסיס מים בלבד, אני יכולה לומר שהדברים שכותב פורמן מדויקים. אינני זוכרת תופעות לואי מסוימות או תחושת רעב. הגוף מתנקה במהלך הימים, וכתוצאה מכך תהליך שחרור הרעלים טומן בחובו חוסר נוחות מסוימת שעוברת עם הזמן. העובדה כי אינך אוכל אינה מובילה לתחושה קשה, אף כי מומלץ לעשות את הצום בבית ולא להתאמץ יתר על המידה.
ההטבות שראיתי בעקבות אותו צום נשארו על כנן תקופה ארוכה, אבל חזרה אישית שלי לתזונה מן החי ולאכילת מזון מעובד, ביטלה את חלקן.
צום ואכילה לבריאות טובה - ד"ר ג'ואל פורמן (ספר עיון )
לסקירת הביקורת המעניינת שנכתבה ע"י אביבה יובל
מקור וקרדיט : אתר ביקורות הספרים של נורית
צום ואכילה לבריאות טובה מאת: ד"ר ג'ואל פורמן
תרגום: ענת קדם
הוצאת פוקוס
2007