הבזקים
המחקר הביא לזיהוי שלושה דפוסים של רמות מרכיבי תזונה הקשורים בתפקוד הקוגניטיבי ובמדדי הזדקנות המוח.
תזונה ותפקוד קוגנטיבי

הקשר בין תזונה לתפקוד הקוגיטיבי

גורם מפרסם: Neurology | 15/02/2012
מחבר: ערכה: ד"ר ורד פרכטר
תאריך: 09.03.2012

ערכה: ד"ר ורד פרכטר

במחקר ראשוני נמצאו דפוסים של מרכיבי תזונה בדם הקשורים לתפקוד קוגניטיבי טוב יותר ולמדדים גבוהים יותר בבדיקת MRI, או לתפקוד קוגניטיבי ירוד ולמדדי MRI ירודים. במחקר זה בחנו החוקרים את רמתם של מרכיבי תזונה שונים ורבים בדמם של המשתתפים (ויטמינים שונים, חומצות שומן וכדומה). החוקרים מסכמים כי המחקר הביא לזיהוי שלושה דפוסים של רמות מרכיבי תזונה הקשורים בתפקוד הקוגניטיבי ובמדדי הזדקנות המוח.

Neurology  | 15/02/2012 

 הקשר בין תזונה לתפקוד הקוגיטיבי

פורטל הרופאים , דוקטורס - אונלי

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק