חקלאי העולם יצטרכו להגדיל את ייצור המזון ב-70% עד 2050, כדי לענות על צורכי האוכלוסייה, שתמנה עד אז תשעה מיליארד בני אדם. כך עולה מהערכה גלובלית ראשונה שפרסם האו"ם על מצב מאגרי החקלאות בכדור הארץ. משמעות הדבר היא שיש להגדיל במיליארד טונות את ייצור החיטה, האורז ודגנים אחרים, ולייצר עוד כ-200 מיליון טונות של בשר. מהדו"ח, שפורסם אתמול בכותרת "המצב העולמי של מאגרי אדמה ומים למזון וחקלאות" על ידי ארגון האו"ם למזון וחקלאות (FAO), עולה עוד כי איכות הקרקע של רבע מכל שטחי החקלאות בעולם הידרדרה באופן חמור, וכי יש לשנות במהירות את המגמה כדי למנוע רעב עולמי. |