במשך שנים ארוכות ,במקביל לקיומן של ההנחיות המסורתיות לתזונה ואורח חיים המכוון להפחתת גורמי סיכון ליתר לחץ דם, התקיים ויכוח על השאלה באיזו מידה הקשר התזונתי אמנם מוכח ואם הוא מצדיק הנחיה גורפת לציבור הרחב.
המחקרים האחרונים המוכיחים את הקשר בין התערבות תזונתית לשנוי לחץ דם, הביאו לסיומו את הויכוח, והוכיחו את הרלוונטיות של הגישה התזונתית במניעה וטיפול בי ל"ד בכל השלבים - החל ממניעה מוקדמת ועד לתמיכה תזונתית תוך כדי טיפול תרופתי. חשיבות הגישה התזונתית מובלטת במיוחד נוכח הממצאים המעידים על אחוז נמוך של הצלחת הטיפול התרופתי באיזון לחץ הדם לאורך זמן.
במאמר זה תינתן סקירת מחקרי ההתערבות האחרונים: מחקר DASH, מחקר DASH SODIUM וכן ממצאים לגבי קשר ההשמנה והאינסולין ליתר לחץ דם, וכיצד ליישם את מכלול הממצאים בגישה התזונתית החדשה למניעה וטיפול ביל"ד בגישות התזונתיות החדשות לטיפול ומניעת לחץ דם.
גישות התזונתיות החדשות לטיפול ומניעת לחץ דם