מחקר חדש: חומצות שומן אומגה 3 מביאות לשיפור במדדי תפקוד הלב, לשיפור בסיבולת לב-ריאה ולירידה בשיעור האשפוזים של חולי אי-ספיקת לב
חומצות שומן אומגה 3 זכו לפופולאריות רבה בשנים האחרונות. כעת, נתונים חדשים ממחקר שפורסם ב- Journal of the American College of Cardiology תומכים בהשערה, לפיה לחומצות שומן רב בלתי רוויות יש תפקיד בטיפול בחלק מהחולים עם אי ספיקת לב, כאשר לדברי החוקרים חומצות שומן אומגה 3 מביאות לשיפור במדדי תפקוד הלב וביכולת התפקודית של החולים. יתרה מזאת, הטיפול במינון גבוה של חומצות שומן אומגה 3 הביא להפחתת האשפוזים בשל אי ספיקת לב. מדגם המחקר כלל למעלה מ-130 חולים עם אי ספיקת לב ותפקוד לבבי ירוד