המומחה לרפואה פרופסר בן-עמי סלע מדווח על מחקרים שבדקו את הקשר בין צריכת מלח ומחלות . הקצב הכללי של התרחשות מחלות כלי-דם היה נמוך יותר בקרב משתתפי המחקר שרמת המלח במזונם הופחתה.
בניסוי TOHP Iאחוז האירועים הקרדיו-וסקולאריים היה 10.3% בקבוצת הביקורת, ואילו בקבוצה בה הופחת המלח ב-2.6 גר' ליום, היה אחוז אירועים אלה רק 7.4% , דהיינו כ-28% פחות.
בניסוי TOHP IIנרשם בקבוצת הביקורת אחוז אירועים קרדיו-וסקולאריים של 8.6%, ואילו בין אלה בהם הופחתה צריכת המלח היומית ב-2.0 גר', היה אחוז האירועים 7.6%, כלומר ירידה של ב כ-12%. גם שיעור התמותה פחת בשני הניסויים בקרב אלה שצרכו פחות מלח: בניסויTOHP I הייתה הפחתה של 9.1% בפטירות ובניסוי TOHP IIהיו פטירות נמוכות ב-12.5% בצרכני הכמות הנמוכה של מלח.