השונות המוגברת של החיידקים במעי תורמת גם להפיכת הגוף ליותר עמיד לפתוגנים של מערכת העיכול וכן ממתנת את התגובה החיסונית למולקולות שאינן מזיקות ובכךלהפחתה באלרגיות.
כל ה"ביג מק" ושאר המזונות המעובדים שאנשים בעולם המפותח צורכים יכולים להסביר מדוע הם יותר רגישים לאלרגיות, תסמונות אוטואימוניות ומחלות מעי דלקתיות לעומת תושבי החברות האגרריות (חקלאיות).
מחקר חדש מצביע על כך שלאנשים אשר חיים באפריקה הכפרית יש תערובת בריאה יותר של מיקרובים במערכת העיכול שלהם מאשר לעמיתיהם המערביים, תערובת אשר ככל הנראה מגינה עליהם ממחלות מעי אשר נפוצות בארצות מודרניות מפותחות.