נסיונות קליניים שונים, בעבר, הראו שצריכת שוקולד מפחיתה מלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי.
נמצא יחס הפוך בין צריכת שוקולד למחלות קרדיו-וסקולריות.
בגליון CIRCULATION האחרון מופיע מחקר, שבא לבדוק את הקשר בין צריכת שוקולד והארעות אי ספיקת לב.
מחקר פרוספקטיבי שנערך בקרב כ - 31823 נשים שבדיות בגיל שבין 48 - 83 שנים, מצא שצריכת שוקולד במנה אחת עד שלוש מנות חודשיות ( שוקולד עתיר בקקאו) מפחית את הסיכון לאי ספיקת לב ב - 26% במהלך מעקב של 9 שנים.
נשים שצרכו מנת שוקולד אחת עד שתיים לשבוע הפחיתו מהסיכון בכדי 32% בהשואה לנשים שלא צרכו שוקולד.